DÖDEN, AQUA VERA OCH MERA BRONS

Det är så vackert och härligt att jag blir deprimerad. Det är ett helvete att njuta. November, du som är något att hålla i handen, var är du tjuriga skitmånad?

Under promenaden, just där man passerar Bäckmans i slutet av Riggbacksvägen, stöter jag ihop med en man vars röst jag inte känner igen. Han säger:

”Jaha, så du klarar av att gå ensam?”

Vad ska jag svara på det? Nej, egentligen inte men de har korsat mig med en robot och på den vägen är det.

Sanningen är ju den att jag gått runt den här byn så många gånger att jag under de 5 kilometrarna trampat upp en stig lik den Joakim von Anka har bland sina pengarhögar inne i Valvet.

Idag är jag låg. Tänker på Döden. En ungdomsvän tog in årorna i fredags och ”Allsången” igår var rätt gräslig. Dessutom; varför går det inte längre att få tag på ”Aqua Vera” vare sig på Starken i Harmånger eller Stjärnan i Gnarp.

Bosse Sundin, den gamle Ryssläraren bromsar in, i korsningen G:a Riks 13 och Åvägen, hoppar ut och börjar entusiastiskt att lära mig vad ”Solen skiner” blir på Ryska: ”Sonse svietsit” Ungefär.

Idag är den dag Greven väntat på. Det är dagen när Telia ska koppla in Bredbandet.

Inget Bredband. Ringer Telia och de pladdrar på om deras interna administration och när det går upp för Greven, han vankar i bakgrunden, att det inte blir något Bredband innan 8:e Juli bryter han ihop. Total härdsmälta.

”Förbannade Fitt-Telia!” vrålar han som hade han en kniv roterande i kroppen. Förmodligen har han också det, fast kniven snurrar i Själen. Han har ont. Han känner smärta. Han vill skicka hela Telia raka vägen ned till Helvetet och låta hela skiten rosta på Satans Tortyrgrillar. Det är jobbigt att vara ung.

En tröst, i alla fall för mig, är att Thomas skickar bilder som han tog på mina tre senaste bronsgrejor på Midsommarafton. Förhållandena för fotografering var inte optimala men han gjorde så gott han kunde. Klent ljus och så ofattbart med Myggor och Knott att han samtidigt som han plåtade, hoppade omkring i en vild dans.

De tre sakerna är:

Livscoachen
Livscoachen

Trofé
Trofé

ljusstake
Ljusstake

2 tankar om ”DÖDEN, AQUA VERA OCH MERA BRONS”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.