KNOCKOUTSÄNDNING

Hur förbereder du dig inför en ”Ring P1”-sändning?” brukar folk fråga och jag svarar:

”Jag lyssnar flitigt på SR:s Samhällsprogram, läser/lyssnar på några tidningar, sover ordentligt och pimplar Kaffe som en tok.”

Äter kaka

Producenten Ann Hagman bidrog också denna dag med en Fantastisk kaka med Hjortron, Jordgubbar och Vispgrädde. Intog denna Energibomb liggande i Gynekologställning.

Trasiga lurar

Klockan slår 09.30 och så på med de slitna men väl fungerande Hörlurarna. Ann berättar i mina öron vem som kommer först och det är Ulla från Skellefteå. Ämnet är filmen där en Polis med Batong bankar på en berusad man. Handlar det om berättigat våld, eller? Håkan menade att slagen inte var särskilt hårda och att hunden skötte sig exemplariskt.

Kalle, jag och Anna knockade på golvet

Hela sändningen, förutom två samtal, kom att handla om detta och efteråt var vi: Tekniker Kalle Mikaelsson, Slussaren Anna Ahlström och jag så utpumpade att vi låg knockade mitt i Kontorslandskapet. Detta förevigades av Sara Rävnos-Stjärneguld. Susanne Hellsing, Stationsföreståndare, eller Kanalchef som det heter nu för tiden, satt med resten av personalen och myste.

En dag på jobbet, helt enkelt.

Lyssna: Polisingripande, övervåld och batongteknik

2 tankar om ”KNOCKOUTSÄNDNING”

 1. Den där läkaren låter som att han var på plats… För, han påstår att poliskvinnan ”säger till” mannen 1, 2 och 3 gånger att lägga sej ner… och att poliskvinnan även ”säger till” hunden att ”stöta mannen”.
  Det jag ser på videon är att poliskvinnan – helt oprovocerat – SKRIKER åt mannen att lägga sej ner SAMTIDIGT som hon upprepat slår honom.
  Hon ”EXPLODERADE” emot honom!

  Så… det stod alltså en ambulans där?
  Var det då OK att slå mannen… för ambulans var ju där och hjälpen var nära?

  Polisen har laglig rätt att köra för fort, slå ihjäl folk, skjuta kopplade hundar, skjuta ihjäl folk… Och, det är ingen slump att man blir RÄDD då man blir tilltalad eller i trafiken följd av polis.

  Den där kvinnliga väktaren hade helt rätt! 🙂 *gillade att höra henne*

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.