SVÅRT FALL

Är du trött?” undrar Greven när vi sitter vid Munkbroleden och väntar på den Satans bussen. Bilarna svischar förbi i en meningslös oändlighet och jag tänker på min egen Begravning.

Musiken börjar jag bli färdig med, det blir mycket Jimi Hendrix, och som förtäring blir det Apelsinsorbéte från Montis och Espresso från Christers Kaffebar.

”Nej, jag är bara lite spänd.” Spänd. Jag har en så sjudundrande Dödsångest för mina PSA-värden att jag håller på att göra i Brallorna. De, alltså värdena, var för höga och nu ska ett nytt blodprov utvärderas av Dr. Johanna på Serafen.

Greven leder in mig på den eftermiddagsstilla mottagningen i precis rätt ögonblick och jag lägger händerna på Johannas Axlar och följer henne in till hennes rum. Mina knän skälver som Skafferigamla Aladåber.

”Hur känns det?” undrar Johanna.

”För jävligt”

”???”

”känner mig som om jag är på väg till Stupstocken.”

Hon fnissar överseende åt detta och när vi väl satt oss förklarar hon att proverna är väldigt bra. Allt som var lite dåligt har blivit bra och på det hela taget är mitt hälsotillstånd av Olympisk kvalitét.

Vi pratar om allt möjligt, bl.a. om Fetaostfyllda Köttfärsbiffar, Fertilitet samt om ”Midnattsloppet” (Hon sprang det på 48 minuter) men när jag går därifrån känner jag mig nedslagen. Tom.

Jag som hade förberett mig på det värsta. Med en Självömkan stor som Globen skulle jag backa in i ett hörn, slicka mina sår och invänta slutet.

Nu är jag tvungen att leva vidare, ta tag i saker, sätta segel och styra vidare på Livets Hav.

Vilket Helvete.

2 tankar om ”SVÅRT FALL”

  1. Det blir lite konstigt med dessa provsvar och hetsar, skrämmer upp folk i onödan, de kan få hjärtstillestånd t ex under väntetiden, skämtar lite men helt omöjligt är det inte. Är i branschen och jag skulle aldrig tro på något om jag inte bedömde det själv:-)
    Sköt om dig, fortsätt träna, mysa en stund hos Christer, han är jättetrevlig och den yngre som var där vid mitt besök, och lite fint med ett glas vatten till espresson utan att be om det och så den goda croissanten, liten trevlig paus.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.