I SLUTET AV AUGUSTI

Felix och Greven lufsar till Grillska för att skaffa en Tårta. Det är vår 12-åriga bröllopsdag och vad hette nu det där Kommunalrådet i Nordanstig som var Vigselförättare? Yngve, Thore eller kanske Sten men det var i alla fall Kerstin Svensson och Hans-Åke Bergman som var vittnen och skålen utbringades med alkoholfri Cider i sladdriga plastglas. Sverker från Sundsvalls Tidning lurade i skuggorna och vips dök det upp en bild i Hänt-Extra.

Tårta

Ute över Bergsjö City skvalade regnet.

Idag, 12 år senare, bankar trumorkestern från Helvetet på Stortorget. Den låter, i alla fall ett kvarter bort, som en hemsk baksmälla.

När Jullan och jag går närmare pumpen på Stortorget och kommer mitt i musiken framstår den som helt otrolig. Det är som att slungas runt i en underbar Centrifug av Dunkande och ylande .

Ändå är det bra att jag bara drack en Cola igår kväll när Sabina och jag var på en Pub för Synskadade på Gotlandsgatan 44.

Det känns lite pirrigt när vi kliver ned för trapporna till Puben, i oset av Toast och öl, och jag är knappast van vid föreningsliv och är inte bekväm med tanken på att kärnan i ett Samkväm är att man har en Diagnos tillsammans. Men ok, det är trevligt och Sabina är bästa sällskapet. Tvärs över bordet sitter en snubbe som samlar saker. Han måste vara en riktig föreningsmänniska för han har bl.a. 220 Ordförandeklubbor.

Sabina säger att jag klarar mig bra i sammanhanget men bannar mig för att jag hetsar upp ledarhundarna. De ligger som ludna Kåldolmar och degar i väntan på att leda sina hussar och mattar och det är dödstraff på att busa med Ledarhundar. Varje dag en ny kunskap.

Kommer SRF:s tidning ”Perspektiv” att skriva en notis under rubriken: ”Respektlös Radioman hetsade hundar”?

“Men vadå, ingen har väl sett det som inträffat?”

“Här skulle man alltså kunna resa sig och göra Helikoptern utan att någon märkte det?” undrar jag.

”Det konstiga är” förklarar Sabina ”att om något sådant skulle hända har alla, blinda eller inte, sett det”.

Fattar vad hon menar för jag känner en mer eller mindre blind snubbe som alltid ser om en tjusig Kvinna går förbi.

Augustis sista dag har Tele 2 satt det trådlösa Bredbandet på Sparlåga. Greven kokar av ilska och för att rädda Familjefriden är det nu som man ringer Tele 2 och säger:

”Ok, fattar men vi betalar gärna några hundra bara ni ger oss lite mer Megabitter och det på momangen.”

Men det gör vi inte. Bredbandsprofitörerna kan ta sig därbak och Greven kan spela Fia.

3 tankar om ”I SLUTET AV AUGUSTI”

    1. Greven född innan Äktenskapet. Ja om man ser det på så vis är han förstås en Oäkting. Men oavsett det, vi är inte så Högkyrkliga, är han vår alldeles egna Greve.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.