HÖSTLÖRDAG I JÄTTENDAL

Solen värmer, vinden är fet och mättad med allt som är utvuxet, liksom färdigt och från skyttebanan hörs Älgstudsare knalla som förväntansfulla champagnekorkar. Snart drar jakten igång, snö ska falla och det kommer att bli så grått och tjurigt att man inte vill lämna sängvärmen.

Men nu är nu och det är ett makalöst fantastiskt nu. Den här hösten är så varm att den kommer att föras in i Den Stora Boken om egendomliga Årstider.

Vi åker till Bergsjö för att proviantera. Tandkrämen är slut, H vill ha ett Amaronevin och kiosken, i andra änden av ICA-huset, säljer både Snus, Tips och Ekologiskt kött.

En dam står och väntar på Tidningen. Jag trodde att detta med ”att vänta på Tidningen” försvann samtidigt med Mjölkpallarna men så är det inte. Hon berättar att det var hon som förut hade affären som sålde Skor och Färg. Hon säger att min första Fru satt på en 15 liters burk med Falu rödfärg och ammade TullaMaja. Jag säger att den lilla bebin nu är 33 och har en egen liten flicka som heter Hjördis.

Vi står tysta och suger på Tidens karamell.

Så kommer Tidningen och då blir det en väldig rusch. Vi återvänder till Jättendal med Ekologisk Entrecote, Systrarna Voltaires Lakrits och Kravodlade Potatischips från Laholm.

Promenadväg

Promenad österut, förbi Gårdar, genom Skogen och paus vid byns Badplats. H hoppar i iförd underkläderna.

Det här är inte Magaluf på Mallorca, Tack för det, utan Håcksta i Jättendal en besynnerligt varm Höstlördag.

2 tankar om ”HÖSTLÖRDAG I JÄTTENDAL”

  1. Härligt gubben. Själv sitter jag och undrar vad jag håller på med, kom från Ränneslätt för några timmar sedan.
    Laddar nu för GGN, i november. Sedan gör jag i enduro ide.

  2. Måtte värmen hålla i sig och regnet stanna i molnen trots SMHI:s varningar. För på onsdag kör jag från Göteborg till Jättendal. Kanske blir det ett besök i Bergsjö. Men troligen åker vill till Starks i Harmånger där mamma handlar. Dopp i sjön blir det inte.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.