FOGELBERG/FOGELBERG I HÖSTLUFTEN

Gräset är frostsegt under fötterna när jag traskar mot Lenas Taxi för färd till SR i Sundsvall. Det är höst så in i märgen, luften nyper och vinden för med sig lukten av vedeldning nere ifrån byn.

TM i studion

TullaMaja sänder lokalt över SR P4 Västernorrland medan jag i studion intill gör ”Ring P1” i luftrummet mellan Ystad och Haparanda. Delar av Familjen Fogelberg talar i sina mikrofoner så det löddrar.

Samtalen om Romregister fortsätter och någon lustigkurre på Nätet twittrar om att det borde upprättas ett register över Nazister inom den Skånska Polisen. Är det roligt att insinuera på det viset och får man säga vad som helst?

Helt klart har det aldrig någonsin tidigare varit så möjligt för vem som helst att säga saker men mitt intryck är ändå att det är lågt i tak. Även de som vill chockera vet var gränsen går. Kniv i vänster hand, gaffel i den högra och aldrig prata med mat i munnen.

Till fikat äter vi frasfärska Wienerbröd med Pekannötter.

Promenad i Sundsvall

Under sena eftermiddagen promenerar TM och jag genom Sundsvall centrala delar. På torget pågår en egendomlig matfestival: Där serveras Krokodilhamburgare och Kamelkött men Frityren luktar så bedagat att vi går och fikar på ”Tant Anci och fröken Sara”.

Hinner precis till Filmstaden innan filmen börjar. Vi ser ”Blue Jasmine” av Woody Allen. Tiden är efter Finanskraschen och Jasmin, som varit gängad med en riktig skojare och levat flott på luftpengar, kommer barskrapad till sin syster på Västkusten. Det hela är mycket sorgligt och att uppblåsta Finanshajar havererar är inte smärtsamt men filmen blottar en utsatthet som gör ont. En väldigt bra film med fantastiska skådespelarprestationer men när vi vandrar hem till TM:s lägenhet molar det av melankoli.

Lyssna: Ring P1! 20130925 09:30

3 tankar om ”FOGELBERG/FOGELBERG I HÖSTLUFTEN”

  1. Täppas, jag lyssnade på samtalet i dag och tyckte det var intressant i många stycken även fast jag inte håller med i allt.
    Bistånd: mannen var ute och cyklade och kanske du med min vän. Med egen erfarenhet så tycker och tror jag att ett bra bistånd till utveckling är det som H&M nu kommer att göra i Etiopien. Dom skapar arbete, visserligen till en låg lön men dock ett arbete. Jag har som du vet själv jobbat i Västafrika inom cementindustrin och jag tror att jag bidrog till utvecklingen där genom vårt arbete bland dessa otroligt duktiga människor.
    Socialarbetaren som berättande om regristret i Stockholm: mycket balanserat och förklarande. All heder åt henne.

    Vi hörs Gubben i lådan. Hälsa TullaMaja, radio Sundsvall hörs inte till missären på söder, annars skulle jag lyssna när jag kommer åt/CHö

    1. Christer! Ladda ned SR-appen så kan du lyssna på TullaMaja. Det brukar jag göra, som omväxling till Radio Sthlm och alla de andra stationerna, när jag är i Stockholm. Då får man t.ex. höra att trappan till Domkyrkan i Härnösand målats i Regnbågsfärger under natten eller hur det går med Brobygget.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.