KULTUR I GÖTEBORG

Det blåser styv kuling längs Avenyn i Göteborg och infödingarna stretar, vana som de är vid dessa förhållanden, tappert fram i byarna.

Kulturfrukost i Göteborg

Jullan och jag har ätit en furstlig frukost, Raggmunkar med bacon, Amerikanska pannkakor, smoothies, juice och gott kaffe på Engelbrektsgatan och serveringen TinTin. Vi pratar om filmerna vi sett:
”Men allvarligt, visst var ”Återträffen” bra men har inte Anna Odell Offerkoftan på?” säger Jullan och det får jag nog hålla med om.

Sedan är det ”Mig äger ingen” fritt efter Åsa Lindeborgs bok. Vilken film! Helt enkelt jättebra.

Och visst, bokens slut stämmer inte med filmens, men annars är stämningen från boken mycket bra skildrad. Åsa Lindeborg är inte nöjd med filmen men åt andra sidan finns det väl bara en sak som Åsa Lindeborg är nöjd med och det är Åsa Lindeborg.

Micke Persbrandt är lysande som den tvättäkta Proletären på deken och den frastuggande mamman i Mahjongblus likaså.

Denna dags kulturbegivenheter är inte över. Träffade Clas Malmberg på ett seminarium och han bjöd in oss till kvällens föreställning av ”Familjen Adams”.

I väntan på detta strävar vi upp längs Avenyn för en kort vila på hotellet. Jullan, som ska handla sminkborttagningskräm, ställer mig utanför en affär och säger:
”Du kan stå här och röka pipa och om det kommer några äldre damer som vill locka med dig hem för att äta godis så nobbar du, förstått?!”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.