JONAS GARDELL PÅ MAXIMTEATERN

Jonas Gardell suger!” Greven sätter sig på bakhasorna och vägrar följa H och jag på Maximteatern och föreställningen ”Mitt enda liv”.

Efter 8 km promenad, dubbelvikt i svårblåsten, runt Djurgården tränar jag 1 timme med Peter, gör marklyft med en 45 kg Kettlebell och efter middag på Lo Scudetto nära teatern, är jag rädd att jag ska somna.

Det gör jag inte och, visst, Jonas berättar stolt att han är en baddare på att suga. Medelåldern i publiken är en bra bit över 50 och hur kan det komma sig att vi sitter och fnissar åt att Jonas vältrar sig i knullprat medan Greven, som nog gjorde bäst i att inte gå, tycker detta är löjligt? Roligast är det när han gör vanliga stand up-nummer som när han säger att när både Olle Ljungström och Pugh Rogefelt var med i ”Så mycket bättre” visste man inte om det var ett tv-program eller ett AA-möte.

För en, jag, som just varit i Göteborg och sett några shower gjorde jag följande iakttagelse: När man i Göteborg vill håna och förlöjliga en person och det utan att det skvätter tillbaka, skämtar man om Lasse Kronér. I Stockholm är det Anna Book som är lovligt byte. Är det, i sistnämnda fallet, oh hemska tanke, för att hon är en tjock kvinna? Det är jättekul när han beskriver början och slutet av hans och Marks sexstunder. Det som händer där emellan lämnas åt publikens fantasi.

Personligen har jag svårt för när han skroderar om vilken superantinormal och härligt multikultisexuell familj han lever i och om man tillhört en svårt förtryckt grupp, de homosexuella, som plötsligt blivit accepterade, har man då legitimitet att både kalasa på sin egen offerroll och bli bejublad bögkung? Teatern var packad intill sista plats och det är inte något konstigt med det. Äras den som äras bör och Jonas Gardell är toppen.

 

2 tankar om ”JONAS GARDELL PÅ MAXIMTEATERN”

  1. Gardell är något av det bästa som har hänt Sverige på länge. Vissa är möjligen svartsjuka på Marc.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.