FULLT STÅHEJ I STORKYRKAN

Dra på trissor vilket Ståhej när Händels ”Messias” uppförs i Storkyrkan. Stor kör, orkester och gubbar vilka brölar som om de får sina ekipage omvridna och damer  vilka ylar likt  de satt sig på häftstift. Till slut, en bra bit in i andra avdelningen, efter paus, kommer hiten ”Halleluja”. Kör, sångare  och orkester tar i så det fladdrar i håret och kittlas i magen. Det är härligt, som Pastorn sa.

Somliga tunnisar, de som inte pallar 3 fullmatade timmar Händel, passar på att smita efter just satsen med ”Halleluja” och då glider vi  tysta  möss  ett stycke åt höger längs  bänken. Men det skulle vi inte ha gjort. I alla fall inte om man får tro den kärring som hutade åt H för detta. Lite skenhelighet får man stå ut med om man vill njuta av Händel i Storkyrkan.

Josef och MariaTre vise männen

Längst fram står, som sig bör, själva Julkrubban. Jesusbarnet befinner sig fortfarande i sin Moders mage och Josef är väl en aning konfunderad  då pappan lär vara Den Heliga Ande.

Allt medan krämarna ute på torget kränger Polkagrisar till tonerna av Lili och Sussie som ur skrapiga högtalare sjunger ”Jag såg mamma kyssa Tomten”.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.