OVÄNTAT BESÖK

Konstigt  att reklam kan äta sig in i ens medvetande och plötsligt är något  som mineralvattenpimplande smartskallar på en reklambyrå kokat ihop under ett lunchmöte ett begrepp man slänger omkring, men ok: igår gjorde Felix en Gevalia.

Felix och jag

Knack knack hördes det så där diskret som bara han kan knacka från dörren. Och så stod han där, solbränd och med ryggsäck. Direkt från Pipiisland i Thailand.

Han hade tänkt övervintra där men trivdes inte med den lokala kulturen. Backpackerungdomar från hela den rika världen kommer samman i en låtsassorglöshet. Resenärerna är så där coola som man bara inbillar sig att man är när man är 20 och är på resande fot.

Det vilar givetvis ett “Thaismile” över Pipiisland men ett par kvällar innan Felix avreste råkade en packad turist trilla in i en glasskiosk och snart ligger fyllot på marken och blir gruppmisshandlad. Han sparkas blodig. Thaismile har tappat ansiktet. händelsen var enligt uppgift inte ovanlig.

På kvällarna anordnar många strandbarer Eldshower där ett inslag är att turisterna får hoppa genom brinnande ringar. Den som osvedd tar sig igen belönas med ett shot.

Felix stötte olyckligtvis huvudet i ringens överkant och svedde bort en del av kalufsen. Tur att han kommer hem till ett Sverige där man behöver mössa.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Persongalleri
Täppas: Han som skriver Bloggen.
Maria: Maria, min Älskling, arbetar på bank, är grym på att plocka hallon, koka sylt, bra träningskompis och som pricken över i, en obegripligt kompetent syntolk.
Arlindo och Carine: Efternamn Gomes, svåger resp. syster till Maria.
Martin: heter Nilsson i efternamn, pluggar till lärare och är min ledsagare i Stockholm.
Greven: 20-årig son som har bytt sina hyss mot flitiga extrajobb.
Jullan: 26-årig dotter och webbdesigner. Bor i London.
Fillen: Felix 29-årig son, blandar studier med hårt kroppsarbete.
Nilas: Nilas 34-årig son som tillsammans med Maggen är föräldrar till Theodor och Thilda. Nilas är en grym mekaniker som bor i Hälsingland.
TM: TullaMaja 38, mamma till Hjördis. TM är radiojournalist i Sundsvall. Sänder var morgon, pigg som en lärka, SR Västernorrlands Morgonshow.
Hans: Flink Webbredaktör för Hemsida och Blogg.
Sussie: Susanne. Kvinnlig bästis sedan tidernas begynnelse. Journalist. Sänder Stil i P1 fredagar 10:03.
Stanley: Stanley som är konstnär, bor i Delsbo och är gammal Hippiepolare.
Urban: Min gubbkompis, jobbar som psykiatriker och som jag brukar promenera med.
Hans-Åke: Hans-Åke Bergman, bor i Djursta, Jättendal, hjälper mig med både det ena och det andra och driver Djursta redovisningstjänst.
No images found!
Try some other hashtag or username
Följ mig på Twitter