INGEN GLÖGG

Söndagen den 3:e Advent är det inte Glögg hos Krönikörernas Överstepräst (Godmorgon Världen i P1) Ludvig Rasmusson och fotografen Ulla Montan. Det är Indisk soppa (Ulla har varit på matlagningskurs) och hembakat bröd.

Ludvig och Ulla

Medelåldern är hög, precis som stämningen. Snacket går, bl.a. om Dan Josefssons Sätersektbok, myten om bortträngda minnen och om Göran Lamberts problem med att medge att han kanske haft fel. Vitaliteten  är fjärran ett segt och lomhört pro-möte. Vidare talar vi om konst och Ludvig förklarar att han varken vill ha tavlor på väggarna, ha bakgrundsmusik eller besöka sevärdheter.

Ludvig,  som  dagen innan varit på fotografiska muséet och hållit föredrag om åldersfixering, är 77, och springer varje morgon tillsammans med Ulla, 64, och deras hundar 6 km.

Givetvis blir det hundprat och många håller med H om att jag skulle ha mycket glädje av en ledarhund. Jag är inte så säker för hur ska jag som blind kunna plocka upp hundens bajs (jag hatar själv att trampa i hundskit) och sedan är det där med deras slickande. Man vet ju var de varit och slafsat  innan de pussar en på munnen.

Ludvig berättar om en hund han känner som kan skilja på höger och vänster och tillägger: “det är mer än vad Ulla klarar”.

Jag och Torkel Rasmusson

En av mina idoler dyker upp. Han har lika gnällig röst som Ludvig, de är bröder, är sångare, och heter Torkel Rasmusson. Jag älskar låtar som “Tappa inte nya vantarna” och från senare år hiten “Köpa skor” med “Blå Tåget”.

En kommentar till INGEN GLÖGG

  • ¨Jag försökte få min dotter att skilja på höger och vänster en gång i tiden genom att förklara att höger är den hand (finger) som hon petade sig i näsan med. Svaret blev “men jag petar mig med båda fingrarna”,
    Det kanske går bättre för Ludwig när han skall förklara för sin fru.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Persongalleri
Täppas: Han som skriver Bloggen.
Maria: Maria, min Älskling, arbetar på bank, är grym på att plocka hallon, koka sylt, bra träningskompis och som pricken över i, en obegripligt kompetent syntolk.
Arlindo och Carine: Efternamn Gomes, svåger resp. syster till Maria.
Martin: heter Nilsson i efternamn, pluggar till lärare och är min ledsagare i Stockholm.
Greven: 20-årig son som har bytt sina hyss mot flitiga extrajobb.
Jullan: 26-årig dotter och webbdesigner. Bor i London.
Fillen: Felix 29-årig son, blandar studier med hårt kroppsarbete.
Nilas: Nilas 34-årig son som tillsammans med Maggen är föräldrar till Theodor och Thilda. Nilas är en grym mekaniker som bor i Hälsingland.
TM: TullaMaja 38, mamma till Hjördis. TM är radiojournalist i Sundsvall. Sänder var morgon, pigg som en lärka, SR Västernorrlands Morgonshow.
Hans: Flink Webbredaktör för Hemsida och Blogg.
Sussie: Susanne. Kvinnlig bästis sedan tidernas begynnelse. Journalist. Sänder Stil i P1 fredagar 10:03.
Stanley: Stanley som är konstnär, bor i Delsbo och är gammal Hippiepolare.
Urban: Min gubbkompis, jobbar som psykiatriker och som jag brukar promenera med.
Hans-Åke: Hans-Åke Bergman, bor i Djursta, Jättendal, hjälper mig med både det ena och det andra och driver Djursta redovisningstjänst.
No images found!
Try some other hashtag or username
Följ mig på Twitter