JAKTEN PÅ JULSTÄMNINGEN

Var är Julstämningen? Letar väl inte direkt aktivt men just den där känslan av pirr i magen och gåshud. Förväntan. Är jag för gammal?

Idag pratar vi vuxna om ”Norén-Jul”. Mamma står i köket och gråter över en sillsallad, morbror Knut har barrikaderat sig på toaletten där  han utövar självskadebeteende med en slö skridsko, pappa har somnat framför TV:n medan  barnen är ute  och antastar Jultomtar.

Så ska vi inte ha det. Sitter på Y-bussen, fick den allra sista platsen, och är på väg till Jättendal, Hälsingland. Hade förväntat mig en hemsk resa, trångt och knuffigt men så blir det inte. Bredvid mig sitter Josefin Hedberg från Norrköping. Hon är på väg till sin mormor i Härnösand. Vi pratar om allt möjligt , som om böcker och radio, och i Tönnebro, 45 minuters rast, slår vi följe till serveringen. Ber Josefin att ta en ”Selfie” på oss för man vill ju ha ett minne från en så lyckad resa.

Josefin och jag

Imorgon ansluter H och Greven. På måndag kommer Felix och TullaMaja.

Ska  Greven  få ett mentalt reaktorhaveri, totalt psykbryt, när han upptäcker att jag inte höjt bredbandshastigheten från 1 till 30 meg?

Försökte igår att hitta Julstämningen på föreställningen ”A Christmas Carol” på Maximteatern. Efter en kraftig Italiensk middag bänkade vi oss på Teatern. Fullsatt. Så snart de tillgjord Brittiska rösterna smackande  började orera och musiken drog igång somnade jag. Vaknade hyfsat utvilad lagom till paus.

Det tog inte mer än ett par minuter av andra aktens början innan jag dunade in igen. H knuffade mig när jag började snarka men för övrigt som jag gott och vaknade till de rungande slutapplåderna.

Jag tror att föreställningen var en vacker moralkaka om att det är bättre att göra gott än att göra ont. Sångnumren därtill var Den Västerländska Medelklassens Julörhängen.

Finns Julstämningen i Jättendal? Jo men så måste det förstås vara.

2 tankar om ”JAKTEN PÅ JULSTÄMNINGEN”

  1. Jösses Anna! Här gnäller jag om varför Julstämningen inte riktigt vill infinna sig och så kommer den eller som Östen med resten borde sjunga:
   Hon kommer med rullrån till mig!

   Tack snälla Anna!!!!
   Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.