EKOLOGISK MAJONNÄS

När Y-bussen stannar nedanför  g:a OK-macken vid E4 i Jättendal uppstår ett litet problem. Resan var alla tiders, tillsammans med Josefin, men när jag  med Chauffören kliver  ut ur bussen för att lokalisera den till min packning tillhörande Rullväskan blir det lite krångligt.

Det var Greven som drog väskan när han följde mig till bussen. Jag har inte en susning om hur väskan ser ut. (Det är allmänt vedertaget  att kalla sådana väskor för ”Dramaten” men mammas granne, en dam som väl inte var knivskarp, trodde att en sådan väska kallas för ”Operan”.)

Scenen  är alltså E4 sent på eftermiddagen. Det är mörkt som i ett sotararsle och långtradarna dundrar förbi så nära att man verkligen  måste hålla i kepsen. Bussen är proppfull med Julresenärer och föraren har klivit av med en blind man för att hitta en rullväska som  ingen  av dem har ett hum om hur den ser ut.

Jag kryper på knä, det är ett tunt istäcke på asfalten, och han ställer fram den ena rullväskan efter den andra. Det är en helvetens massa rullväskor i bagageutrymmet. Jag känner mig som den blinde Julgynekologen när jag sticker fingrarna i främmande människors innersta. De som sitter på bussen undrar säkert vad som händer. Varför står bussen stilla?

De kan ju inte veta att jag har 8 rullväskor kvar att känna igenom där ute på den smala  trottoarremsan.

Till slut fastnar jag för en väska som innehåller en burk. Chauffören säger att det står ”Ekologisk majonnäs” på burken och det kan bara vara H som packat en sådan.

Saken är klar. Jag får väskan och bussen kan rulla vidare. Det har väl hänt att jag förlöjligat Ekologiska produkter men det är slut med det nu.

5 tankar om ”EKOLOGISK MAJONNÄS”

  1. Den va bra. God Jul på er alla. Tvinga nu inte Kurt till Julottan.
    Var så klart till Kärrtorp i dag. Fantastiskt mycket människor så stod upp emot nassarna.
    Vill inte svära men jag avskyr SD och och packet omkring dem. //Christer

  2. God Jul o Gott Nytt År Täppas! önskar den pratglada damen på Y-bussen förra gången som hade läst boken ”Väggen” och tyckte den var så bra.

    1. Hej Ulla!
      Ja det var också en minnesvärd Y-bussresa, när du satt på sätet bakom mig och vi pratade en hel del.
      Boken du rekommenderade ”Väggen” ligge nu som talbok på mitt nattduksbord.
      En skön Jul och hoppas vi möts snart på bussen igen hälsar
      Täppas

  3. Jag hoppas du gillar boken. Och Du nästa gång vi hamnar på samma tur med Y-bussen så kan vi väl sitta bredvid varandra och prata (för att slippa nackspärr bl a). Tänk vad världen är liten ibland; den unga tjejen Josefin som du berättade om – hon skulle ju till sin älskade mormor i Härnösand. Och den älskade mormodern var min chef under många år på länsstyrelsen!! En av de bästa faktiskt. Än en gång God Jul o Gott Nytt År tillönskas du o din familj

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.