KOLLEKTIV LUNGPAJ

Y-bussen rosslar, harklar slem och och hostar som en mobil TBC-klinik. Anna som kör hostar  inte men hjälpchaffisen, som sitter bredvid och läser tidtabellen, låter som om han hela tiden  håller på att kräkas upp lungorna.

Det verkar inspirera på de övriga resenärerna som själva börjar låta som om de är på väg att kvävas av sina egna utsöndringar.

Ja, det har funnits tidigare resor med Y-bussen som inte låtit lika läbbiga, men Demokratin måste räddas varje dag. Imorgon börjar jag sända ”Ring P1” igen och Gud Hjälpe att inga av dessa hostningar innehåller något smittsamt.

Det finns olika metoder för den som känner sig marginaliserad och obetydlig. Man kan hosta och snora för att säga: Här är jag, se mig, lyssna på mig för jag finns också!

Eller också kan  man ringa 099-510 10 ”Ring P1”.

Gläds åt gårdagskvällen trivsamma middag hos Christer på Gotlandsgatan. Han har, efter 7 års paus, fått tillbaka sin Rose-Marie och de verkade hur Kära som helst. Dessutom var maten sagolik: Toast Skagen, Boeuf Bourguignon och Fruktsallad med glass. Plus att H fick dricka sig otörstig på Gula Änkan.

En fin kväll och om jag bara överlever detta rullande slembombardemang så ska nog allt gå bra.

En tanke om ”KOLLEKTIV LUNGPAJ”

  1. Å fy så äckligt det är med dessa lunghostningar, förr brydde jag mig inte men efter några smittor med lunginflammationer som följd flera gånger och nästan dödliga så hoppar jag av direkt:-). Det kunde förstås inte du men flyg är bättre, de har reningsfilter ovanför dig, i alla fall SAS, det har inte bussarna direkt, folk ska inte utsätta dig för sånt snusk, är rent kriminellt, nu hoppas jag att du överlever ändå gurgla i saltvatten, skrapa tungan, drick kamomillte, skölj munnen med en gnutta bikarbonat och drick en halv tesked bikarbonat löst i ett glas vatten, gurgla i jod, nu kommer jag inte på nåt mer:-). Jo ta en apelsin:-). Fruktsallad med glass åt vi också, konstigt och länge sen var det fast det är så gott.
    Ha det bra i veckan!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.