KLÅDA

Det vilar ett magiskt skimmer t.o.m. över något så lugubert som Stenstaden i centrala   Sundsvall. Det är en stark vårkänning, nästan som en klåda, när TullaMaja skjutsar mig i sin gamla Volvo till banken och X-tåget till Gnarp.

Hon har sänt över SR Västernorrland och jag över P1-nätet.

I Gnarp möter Kalle och medan han skjutsar mig till Jättendal berättar han om hur det var att köra häst, plöja, harva och så,  när han var 13-14 år gammal. Målar i mitt inre upp en bild av Greven som  smackande håller  i tyglarna bakom en väldig Ardenner.

Jättendal puttrar  också i   vårljuset  och jag tar yster en promenad runt byn. Birgit, en skön dam som väver vackra tyger i Lin och som är någonstans mellan 70 och 80, kommer ifatt mig med sin spark.

”Vilket väder!” utbrister jag. ”Det är härligt”” säger hon.

”Ja” hör jag mig själv säga ”Det är så att man vill klättra upp i ett träd och para sig.”

”Nej! Nej! Nej!” ropar hon och försvinner så det svischar i sparkmedarna.

Har jag gjort bort mig igen? Jag menade ju inte att hon och jag skulle klättra upp i ett träd osv. Tänkte mig det som en bild: En Gulsparvhanne som med ett kreditkort hos ett större möbelföretag  i näbben bjuder upp en Hona.

Än programmet då? Jodå, det var väl  inget större fel med det. Mycket prat om Carl Bildt i Iran förstås och imorgon kommer en ny sändning.

Lyssna på dagens sändning

3 tankar om ”KLÅDA”

  1. Lite klätternostalgi:
    Stora björken, precis vid infarten till Västergården var ett utmärkt klätterträd vill jag minnas. Där klättrade man högt och kunde spana ända till E4-an.(Men parning var det förstås inte tal om…)
    I storgranen, som sedan fick belysning, har det också klättrats en hel del. Där var det koja och lätt att gömma sig bland grangrenarna och kika ner på förbipasserande.

  2. Jag förstår inte att du förnekade i Ring P1 att det kan finnas ett samband mellan invandrare och brott som sker i förorterna kring storstäderna. Det är ju belagt i forskning att socioekonomiska orsaker ligger bakom. Det handlar inte om främlingsfientlighet utan om verklighet jorden runt. Utanförskap och fattigdom skapar kriminalitet i dessa områden och där bor en stor andel invandrare. I tex Rosengård, Tensta, Hammarkullen är de i absolut majoritet. Jag vill göra nåt åt det. Du vill sopa under mattan.

    1. Hej Fredrik!
      Vadå sopa under mattan? I ”Ring P1” talar vi om dessa saker väldigt ofta. Och ja, det är den bristande integrationen och klassklyftorna som är problemet. Det är vulgärt att göra detta till ett ”Invandringsproblem”.
      Eller?
      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.