BENGAN JANSSON LIVE AT THE KÖJAGÅRDEN

Det är 20 minuters bilfärd mellan Kabinbanans parkering i Åre och Edsåsdalen men ändå; det är olika planeter. I Edsåsdalen finns inga stekare med kotlettfrillor och pappas kreditkort. Här är lugnt och skönt  att vara.

Bengan Jansson

När dragspelaren Bengan Jansson med fiolspelande fru och en fenomenal basist står för kvällsunderhållningen får ställets godmodiga 3-rätters-ätare maka åt sig för människor så ekologiska  att man kollar både en och två gånger om man har händerna på livets täcke.

Ingen  öl, inget smink.  Från vilken kravodlad jordkula kom dessa?

Jag

Strunt det samma. Bengan är makalös på sitt instrument och när trion drar en låt av dragspelarnas överstepräst, Roberto Galliano, står nackhåren  rätt ut.

När behagsjukan  blir för svår kommer en dänga av Stevie Wonder, ”Smoke on the water” och folkmusik av det slag som mamma brukade kalla ”Holiaholiamusik”.

De senare styckena är inte så litet romantiska, det är som om iPhone inte fanns och jag undrar när det  kommer en polska som handlar om ”Gastric bypass”-operationer?

H och jag

H kommer sent om kvällen, två timmar sen och arg som ett bi på SJ men efter sömn och en tur till ”Vita Renen” uppe på Renfjället är allt bra igen.

4 tankar om ”BENGAN JANSSON LIVE AT THE KÖJAGÅRDEN”

 1. Härligt
  Här är Olle, fd Köja och Piren Nu kliver vi vidare med HÖGBONDEN FYR & VANDRARHEM allt för att förena elementen Fjäll och Hav Bengan var med Kalle ohos mig på Piren och lirade oxå Vi hörs och fixar ev en berättar afton på fyren
  Hälsa Helena
  olle

  1. Olle, din gamle Rackare!
   Högbondens Fyr! Dra på trissor! Där är ju hur fint som helst. Och du med Fyrmästarkepsen är en anslående tanke och bild. Hoppas du har Marie med dig på detta projekt.
   Hör av dig så kommer jag och berättar.
   Hej från Täppas och Co

   1. Räv kan du oxå va…..
    Självklart är Marie och Sigge med
    + Simon & Linus hoppas jag
    Ha det

    1. Olle!
     lustigt men jag håller på med en deckartext där Högbonden spelar en viss roll. Detta, och att det kanske är marigt att få den där riktigt feta lönsamheten i det stället så föreslår jag, enligt mitt manus:
     Från sjösidan, den som vetter mot havet, tar ni emot U-båtar lastade med narkotika och vapen. Hela familjen hjälps sedan åt att förse varorna med nya omslag. Margarinlådor, kartonger för Bullens pilsnerkorv och emballage för konserverade kåldolmar, allt fylls med de från havet importerade varorna. Sedan ror grabbarna in med detta över det lilla sundet mellan Högbonden och fastlandet.
     På kvällarna ligger du och Marie i en utomhusbalja och halsar champagne.
     Lycka till önskar
     Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.