UTRENSNING

Antologin “Hej klimakteriet ska jag låna när den kommer som ljudbok. De talar om den i ”P1 morgon” och i marsgryningen förefaller det som om de flesta håller på att rensas ut.

Kvinnor, som överskridit gränsen för sin förmåga att föda barn, kommer ut ur portarna och stryker längs väggarna som skuggor. De kliver osynliga ombord på bussar och T-banor på väg till onödiga arbetsplatser.

Strax där efter, ur samma portar, kommer de vita medelålders männen. När sopbilen kommer för att hämta husens avfall kliver de sammanbitna och obehövda männen upp och ställer sig på fotsteg vilka löper runt sopbilarna. När de dystert stinkande fordonen kommer fram till Högdalens sopförbränningsstation går männen stoiskt rak fram och kastar sig bland soporna.

Försvarsvänner av båda könen samt de HBTQ-iga, har inga problem med sitt existensberättigande och genom situationen i Ukraina blivit röda om kinderna. De vill besätta Gotland med luftvärn samt markstridskrafter som ska försvara himlens väktare.

Obekväm med tidsandan tar jag mig till cityterminalen och Y-bussen mot Hälsingland.

4 tankar om ”UTRENSNING”

    1. Bäste Cykelnörd!
      Enligt mina anteckningar är det först i v 18 och 19. Den här veckan är det Sverker O, han med soptunnan i TV:s Plus, i Umeå som håller låda.
      Hälsningar från
      Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.