THE GRAND BUDAPEST HOTEL

När Maria släpper av mig på gården efter en filmkväll i Hudiksvall har jag myror i huvudet. Vad var det för film vi såg/hörde?

Det var Leo, guldgossen, som tipsade om denna rulle och han skrev att där var så många detaljer att han skulle se om filmen.

Maria hade ett styvt jobb att syntolka för scenerna, det förstod jag, var utsökta. Efter en stund, när jag begrep vilken sorts film det var, kunde jag koppla av, njuta av berättelsen och göra egna bilder i huvudet. Varje bild som en läcker del av ett fiffigt dockskåp.

För mig blev det som en Ralph Fiennes, här som consiergen  Monsieur Gustaves,  den rättrådiga demokratiska och elegant anarkistiske talespersonen för en förfinad och känslig människosyn  som   möter den dumskalliga faschistgrobianen.

Middag: En popcornkorg av mellanstorlek, en påse gott och blandat samt en Trocadero.

2 tankar om ”THE GRAND BUDAPEST HOTEL”

  1. Ett tips till andra. Det finns en app Moviereding som gör att man nu kan få syntolkning och talad textremsa på alla biografer där man visar The Grand Budapest hotel. Ingår i ett projekt som SFI jobba med ”Tillgänglig bio”.

    Är man ytterligare intresserad kan man med samma app också få syntolkning till Philomena. Endast engelsk syntolkning. Den syntolkningen kan man njuta av hemma när man ser filmen på DVD eller Blueray. Eller om den fortfarande skulle gå på någon biograf.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.