HÖRDE EN HUMLA

Går runt byn. Solen finns där men det gör även en bitande vind. Solen mot Vinden = 1 – 1.

Stöter ihop med en dam, osäkert vem, som står vid G:a Konsum, och hon säger att hon sett ”Jacobs Stege” på ”Minnenas television” Det var det där avsnittet där jag besökte ”Målar-Anna” när hon bakade Hällbröd i Vattlångs bagarstuga. Samtidigt talar hon om TullaMaja som sänder SR Västernorrlands morgonprogram.

”Hon är mycket piggare än jag” säger jag.

”Var vi inte alla väldigt pigga på den tiden” replikerar hon.

Så är det förstås och när jag  knallar upp för ”Ramm-Hans” backe på G:a Riks 13, dyker det upp en gubbe som hävdar att han heter Kennet, rösten är inte så litet glad,  och han säger att han är ett år yngre än jag. Hur fan vet han det?

Han bor i ett hus med ett torn och påstår  att han ska börja med böneutrop. En Minaret i Jättendal vore verkligen något att skriva hem och berätta om.

Fåglarna hoar i luften, någonstans är det  en person som spikar och en och annan hund skäller.

Greven går, när jag återvänt till huset,  fortfarande omkring i sin Morgonrock. Frottén frasar behagligt mot hans sömniga lekamen. Han tar det piano och menar att det är helt i sin ordning då han har Påsklov.

Mutar honom och hans kamrat Jesper med en Pizzamiddag i Harmånger om de byter däck på bilen. Jesper sätter genast igång medan Greven står i bakgrunden och sparkar på en fotboll.

”Stockholmsfitta” menar Jesper när Greven snackar goja medan han själv får olja på fingrarna.

Äter middag på rester och röker en pipa Greve Hamilton på trappen och då, jösses, hör jag en Humla!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.