JESUS KISS

Sitter i lä vid Wahlmans bagarstuga, det luktar vedrök och vår. Hans lägger för mig några remsor nybakad Pizza och serverar mig ett glas Grape Tonic.

Degen är perfekt, seg och knaprig på samma gång och osten har smält ned över tomatsås, Salami, Pepperoni och ordentligt med Oregano.

Runt om kokar ängarna av ystra fåglar och livet känns både begripligt och njutbart. Vi kommer att tala om vatten. Hela miljön och situationen inbjuder till bondfilosofiska resonemang.

”En U-båtskapten jag kände, han var helt fokuserad på vatten, sa att samma vatten, om man t.ex. pinkar i havet, återkommer om 100.000 år” säger Hans.

”Jag har hört” säger jag medan jag med lillfingernageln försöker frigöra en bit Pepperoni från sin fångenskap mellan framtänderna ”att man, när man dricker vatten, på sätt och vis dricker Jesus kiss men det var ju bara drygt 2.000 år sedan han var i farten.”

”Någon liten molekyl  kan väl ha snabbat sig” hjälper Hans till.

Nu är vi nere på vatten i en utspädning som får Homeopatiska läkemedel att framstå som giftchocker.

I dagens ”Ring P1” ledde ett samtal, med Karin i Bagarmossen, från Nazistdemonstrationer och ned till molekylnivå. Det är verkligen ”Ring P1”.

Den stora frågan, den om odemokratiska krafter ska få använda demokratin för sina syften är också ständigt aktuell. Ska även den som vill ta bort yttrandefriheten få använda denna frihet för att uppnå sina syften? Blir inte demokratin då till den gamla symbolen där en orm äter upp sig själv.

”Äh du, inte ger du mig några bitar Pizza till?”

4 tankar om ”JESUS KISS”

  1. Bra! (som vanligt när du skriver nåt). Vilken gåva du har fått som kan uttrycka dig så himla klokt och kul på samma gång! Vårhälsningar från Y-buss-Ulla

    1. Hej Ulla!
      Du är så rar. Y-bussen nobbade mig, trots att jag beskrev katten Rufus som en allergivänlig katt, så nu blir det tåget.
      Läs Torgny Lindgrens senaste ”Klingsor” Den är toppen och som ljudbok är den oemotståndlig.
      Hej från
      Täppas

  2. Jag vet inte om du har läst Ken Follett Trilogi (Giganternas fall, Världens vinter, En värld utan slut) men när förkrigstiden i Tyskland beskrivs där så tas just den där frågan om odemokratiska krafter skall få använda demokratin för sina syften och de som var motståndare till nazisterna svarade såklart ja eftersom de verkade för demokrati. Men vi vet ju hur det gick. Ändå känns det som om det är ända sättet att bemöta dem på för att inte bli lika dåliga liksom. Åtminstone bör alla få tala och framföra sin åsikt. Men handla – nej! Min 5 cent.

  3. Hej igen! Vad tråkigt att inte Rufus och du får åka buss. Men kanske det är ok att åka tåg också? Hoppas det.
    Ja jag ska läsa boken.
    Hej svejs fr Ulla

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.