GÅ OCH RÖSTA!

Min telefon och mail har gått varm efter senaste Blogginlägget. Frågan samtliga ställt är: Men vad  röstade då min vän Stanley på?

Det säger jag inte för det är hans ensak. Huvudsaken är att han röstade och så mycket kan jag säga att det inte var något parti som börjar på S.

Efter den svettiga lördagspromenaden  mellan Björkhagens T-banestation och Hellasgården gick jag in till Iranierna på Spelslussen för att handla  Tuggtobak.

Vi började genast prata politik och vi var överens om en sak: Alla måste rösta.

Människor som gnäller över sakernas tillstånd men som inte orkar gå och rösta förtjänar ingen respekt.

”Kan vi inte starta ett nytt Parti?” föreslår Iranierna ”Det ska heta Mångfaldspartiet och vara öppet för alla.”

”Än rasister då, ska de också vara välkomna?”

”Ja naturligtvis men de kommer att smälta som socker i varmt te.”

5 tankar om ”GÅ OCH RÖSTA!”

 1. Lite som att vara delägare i en lastbilcentral. De som gnäller mest är de som aldrig kommer på våra möten där man verkligen har möjlighet att påverka. Jag är delägare och avskyr gnäll.
  Hej från Leo

 2. Rasist … Definiera … Numera tycks många personer vara rasister … Varför då? Vad är det som gör en person till rasist? I en cykeltunnel nära mig sitter en människa på asfalten, hukande med en mugg bredvid sig, som jag nästan kör på med min cykel. Idiot, tänker jag och tittar närmare. ”Sydländskt” utseende, fula, billiga kläder – jaha, rom från Rumänien eller Bulgarien – idiot i alla fall, som placerat sig så korkat, att jag nästan blir skyldig till att ha skadat hen. Eget omdöme och ansvar? Kan man kräva det av hen? Tveksamt, eftersom det är så SYND om hen och alla andra fattiga och eftersatta människor på vår jord. Hur jag än tänker eller agerar, så är jag lite rasistiskt lagd, eller? Hade personen i tunneln haft ett ”nordiskt” utseende, hade hen i alla fall varit en idiot. Berätta, vad är det som gör mig till en rasist!

  1. Jo du Kristina, inte vet jag väl om just du är rasist.

   Rasist betyder väl att man på förhand dömer ut personer som har annorlunda hudfärg, bostadsort, sexuell läggning etc. bara för just dessa saker.
   Att tycka illa om idiotiska och i värsta fall rent kriminella beteenden är väl en helt annan sak Eller?
   Hej från
   Täppas

 3. Kristina, Jag tycker inte att det du skriver om är rasism. Rasism är ett så brett uttryck. Jag har sett ”rasism” i flera afrikanska länder och då gäller det inte hudfärg. Det finns en typ av ”rasism” hos tex människor i vissa länder som har fördommar mot västerlänningar, tänker då på ekonomiska fördommar. Att bara för att vi bor i typ Sverige har ett överflöd med pengar.
  Jag tror att vi skall hålla tillbaka ordet rasist lite grann och låta den som utsätts för handlingen eller ordet få bedöma om det är rasism eller diskriminering.
  Är gubben ute och ”cyklar”?

  1. Hej Christer!

   I den ”korrekta” debatten är man väl ute o ”cyklar” lite till mans när det gäller ”rasism”? Känner mig mycket villrådig emellanåt. Om jag tycker illa om ngt fenomen som kan kopplas till människor, som bor här numera, men inte sedan urtider, och uttrycker det på ett eller annat sätt – vill jag tas på allvar.
   Inte bli bortsvept och ignorerad som en gammal insnöad, rasistisk SVENSK. Hu, så fult, att inte anamma allt, som följer med de nya tiderna med mottagande av människor, som av olika skäl vill komma och bo här… Jag går inte med på, att detta bara är av godo och gulligull för oss alla … Hallå! Är jag en ropande i öknen?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.