DET MESTA REGNAR BORT

Det blåser ett horisontellt duggregn, kalla små nålar, mellan Bergsjö Hotell och ICA-hallen när Anton Savolainen, Grevens polare, kör mig till Centralorten för att göra en förberedande Midsommarupphandling.

Sven Svensson, jag och jordgubbar

Sven Svensson står iförd Helly Hansentröja och säljer Jordgubbar. 25:-/ litern och även om vädret är kass,  är hans Jordgubbar söta som en Älskads Kyssar.

Kom Älskling, låt oss stänga alla överlastade Midsommarförväntningar ute, göra upp eld i Öppna Spisen och tillsammans njuta, medan kallregnet piskar rutorna och värmen sprider sig i rummet,  Jordgubbar med vispgrädde.

Lite senare går jag runt byn. Vinden ligger på och himlen blöder kyliga tårar men jag har varma kläder och regnjacka.

När jag promenerar  nedför Åvägen kommer Rosén med en Dumper. Han stannar till och berättar att han kört makadam upp till spåret genom skogen, banan där Jordgubbsloppet går av stapeln den 12:e Juli, och fyllt igen där marken varit alltför sönderkörd av skogsmaskiner.

Det luktar fränt av John Silver Utan när han slår upp kupédörren.

”Har du sålt några böcker idag?” undrar han och jag ser för mitt inre hur horder av bokhandelsbesökare INTE frågar efter mina böcker.

”Nej hur så?”

”Jo vettu, det stannade till en bil nere vid mig och de frågade efter vägen till dig. De sa att de ville köpa en bok.”

”Hade de ryggsäckar där det stack upp kofötter?” undrar jag som läst en hel del deckare.

”Nej men det var två karlar. En var väldigt tjock och den andre var smal som en piprensare och så hade de en Schäfer.”

”Det var nog då jag var i  Bergsjö med Savvo.”

Han fortsätter, efter det att Dumperdörren gått igen som en dånande Slottsport, vägen fram och jag går mot mitt håll. Tänker att när Birgitta L. Lökens syrra, får frågor om var jag bor av främlingar brukar hon, fiffigt nog, visa dem åt fel håll. För säkerhets skull.

Låser ordentligt och fortsätter att läsa/lyssna på ”VIP-rummet” av Jens Lapidus. Det är Jonas Malmsjö som läser och tuffheten är det inget fel på men boken är så kall och humorlös att jag allvarligt undrar över varför jag lyssnar på den här berättelsen när det finns sådana böcker som ”Ghostman” av Roger Hobbs.

Kokar torsk åt Rufus och säger: ”Gubben, det är klart att vi inte ska ha några dumma Schäfrar här.”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.