KNIVIGT DOP

Det trillar in en inbjudan till Dop. Det är Hans och Kerstin Wahlman i Prästgården som ska låta döpa sin nyinförskaffade robotgräsklippare.

Några bybor, alla boende i Downtown Jättendal, är samlade, dricker bubbel och mumsar ost. Alla gäster, utom H och jag, har en sådan där apparat men vi skäms inte över det.

Hans och Kerstin med Freja

Downtown Jättendal är den nära kyrkan liggande bebyggelsen som går under namnet Frösten. Den ursprungliga kyrkbyn brann ned 1799 och platsen har fått det hedniska namnet Frösten. Frö är en ursprunglig form av Frej och långsökt eller inte, maskinen döps till Freja. Vi överlämnar en Dopgåva i form av en flaska Symaskinsolja.

Skyndar hem och Urban står på bron. Han medför flera meter mör Renfilé, grillen glöder i kapp med Solen och vi hugger in på en riktig Köttfestival.

Urban, Greven och jag och renfilé

Kvällen är varm sammet och i skenet från ett stearinljus sitter Urban på Gammelhusets trapp, blossar på cigaretter och läser.

3 tankar om ”KNIVIGT DOP”

  1. En bra julklapp till Kurt är kanske en sådandär gräsklippare.

    1. Men snälla Christer, vill du riva ned 16 år av stenhård uppfostran?
      Apropå ingenting hetsade Greven och hans bypolare upp sig igår kväll. Det gick rykten om att sällskap av Bulgariska bärplockare var ute för att stjäla.
      Urban sa syrligt:
      ”Är pojkarna rädda för att de ska sno deras arbetstillfällen?”

      1. Den var bra. Våra grabbar behöver väl inte jobba? Dom verkar klara sig bra ändå.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.