VITT GUBBSLEM

Läser in Ljudbokstips, bl.a. Kristian Lundebergs Det här är inte mitt land”, fina poetiska reportage, och på vägen ut från Driftcentralen i det stora Radiohuset vid Gärdet går jag lite fel men en ung kvinnlig reporter från ”P1 Morgon” hjälper mig genom Eko-redaktionen  till trapphuset och vägen ut. Vi börjar prata.

Hon berättar om den skumma personalpolitiken på både SVT och SR. Människor tas in på olika projekt och tillfälliga uppdrag och när LAS-reglerna hotar att ge dem anställning åker de ut på gatan. Hårda bananer.

Jag berättar om mina egna förhållanden och hon menar att det för mig inte är någon fara eftersom jag är ett Vitt Gubbslem. ”Sa du Vitt Gubbslem?” undrar jag en aning häpen. I och för sig inget orimligt påstående men ändå. ”Nej” säger hon”Jag sa att du är ett Känt Namn”.

Måste verkligen börja använda de hörapparater som ligger i fickan.

På vägen ut genom Hangaren, den väldiga entréhallen, stöter jag ihop med först Thomas Tengby och vi står och språkar en stund.

Strax utanför dörrarna kommer Thomas Nordegren, Tigers förra svärfar och fantastisk programledare, tillsammans med Louise Epstein i ”Nordegren och Epstein i P1” och vi blir stående en stund och slänger käft.

Vilken dag. Man skulle kunna säga 3 x Vitt Gubbslem.

En stund senare ringer TullaMaja och berättar att hon just sett ”På Tur med Täppas” från Matfors, som min Webbmästare Hans Bergström just lagt ut på min Facebooksida. ”Du var så ung, pappa, och jösses vad du kunde prata goja”.

Vad ska jag säga? På den tiden var man ju ett  väldigt snacksaligt  Vitt Ungslem.

På tur med Täppas – Matfors from Täppas Fogelberg on Vimeo.

En tanke om ”VITT GUBBSLEM”

  1. Jag har också sett ”På tur med Täppas” från Matfors. Det var en fröjd att se! Tack för den filmen om livet i Matfors en gång i tiden.
    Ulla H

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.