LIVET PÅ SIDAN OM

Lyssnar på ”Medierna” i P1, en uppföljarinslag om Janne Josefsson på Söder i Stockholm, konflikten mellan Göteborg och Stockholm samt den eviga trätan om vem som har tolkningsföreträde när det gäller att skildra samtiden.

Tänk att det ska vara så svårt och som ett inlägg i debatten vill jag än en gång slå ett slag för: ”På Tur med Täppas i Matfors”.

Pratar med Stanley i telefon. Han ska just lämna sin lilla stuga i Delsbo för att bege sig till ”Stenegård” i Järvsö. I morgon klockan 13.00 har Vernissage.

Stanley berättar om en film han lånat, ”Turinhästen”, som handlar om Nietzsches tio sista år. Efter att ha försökt rädda en häst från misshandel blev han liggande tio år och sedan varde det ajöss. Utanför blåste det som fan och var allmänt otrevligt. Detta verkade vara hela storyn men Stanley hävdar att det är en toppenfilm.

Ikväll blir det ”Stocka Filmfestival” igen och en Fransk film om Lesbisk kärlek. Filmen heter något med ”Blå”.

Innan dess är det födelsedagskalas hemma hos Nilas och Maggen i Frölland. Theodor fyller 5 år och Greven och jag ska medföra ett paket innehållande ”Meccano”.

Theodor 5 år

Min pappa lekte med det, jag fick ärva hans grejor, Nilas tog över intresset och nu hans son. Fyra generationer har glädje av samma mojäng  = Meccano är en Klassiker.

Vadå Stad och Land och att allt händer och skildras av de som bor i Göteborg eller  Stockholm.

Jag säger bara: Kom till Hälsingland, här är det full rulle.

Fast det händer förstås saker överallt. Samtidigt som vi äter tårta med Theodor springer H och TullaMaja ”Tjejmilen” på Djurgården.

Före loppetTjejmilen

De ringer, kvittrar och har ett sjudundrandes härligt Adrenalinpåslag.

På tur med Täppas – Matfors from Täppas Fogelberg on Vimeo.

En tanke om ”LIVET PÅ SIDAN OM”

  1. Grattis Tulla Maja och Helena, 9,8 km/h respektive 8,7km/h inger respekt. Verkar som ni har skött er träning. Har det varit på höglandsträning i Etiopien?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.