STANLEY LORENTZEN STÄLLER UT I JÄRVSÖ

Naturens  färgpalett har fått en försiktig höstton, luften är både  varm och äppelsyrlig när vi kliver ur bilen i Järvsö.

”Alla är  här” säger Anna-Clara med en ironisk glimt när Maria och jag kommer in på Kulturkossans Galleri på  ”Stenegård” och Stanleys konstutställning.

Med ”alla” menas Kultureliten i Hälsingland, en skara på c:a 50 personer.

Stanley och jagSäckpipeblåsaren

Stanley, som för dagen är iförd en stilig kavaj och hatt, är en av Södra Norrlands allra originellaste konstnärer. Hans bilder liknar inget annat, jag är stolt över att vara hans vän, och Maria syntolkar tålmodigt alla dessa detaljer som myllrar omkring  i bilderna.

Tavla (1)Näsan över vattnetTavla (2)

En målning heter ”Guld” och den är lättbegriplig då den  handlar om ved. Andra bilder är gåtfulla och jag fastnar särskilt för ”Fjärrskådaren” och ”Näsan över vattnet”.

Räkmacka på LillBabs kafé

Efteråt snabbfikar vi på ”Lill-Babs Caffär” och då den legendariska räkmackan, byggd på ”Glödhoppa” eller kan det vara ”Segkaka”, är lika stor som Norrdellen delar vi på den men får ändå så mycket fett och kolhydrater att det räcker fram till Jul.

3 tankar om ”STANLEY LORENTZEN STÄLLER UT I JÄRVSÖ”

  1. Hej Konstsamlare på Söder!
    Målningar du ser på bilderna är utförda i olja. Bland din samling Liljefors, Oskar Bergman och Tove Jansson skulle en sådan målning bli själva kronjuvelen.

    Hej från
    Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.