DEMOKRATI, TYP

Det är första gången sedan Greven skulle lösas ut från Riksdagshusets Säkerhetsvakt efter att ha utövat Utomparlamentariskt klotter, som jag besöker det hus som härbärgerar vårt folkvalda Parlament: Demokratins Högborg.

Felix och jag hade tänkt att rösta på Stadsbiblioteket men upptäcker under promenaden  att det finns valmöjligheter mycket närmare än så.

Röstning

Jag hade föreställt mig vallokalen som en liten tjärn,  att jag var en liten mört och att hungriga valarbetare skulle skjuta ut som gäddor från vassruggarna men inne i Riksdagshusets förhandsröstning är stämningen närmast sirlig.

Rösten i lådan

När vi åter beblandar oss med vimlet på Drottninggatan, korsar Hötorget och tar sikte på korsningen Sveavägen/Odengatan är vi inte samma människor som en stund tidigare.

Vi har röstat  och blivit till på allvar.

I morgon är det jag som tar min katt och reser Norrut och på måndag morgon är det undertecknad som står i ”Ring P1”-studion för att gaffla med kreti och pleti om varför det gick som det gick.

5 tankar om ”DEMOKRATI, TYP”

 1. Skäms vi svenskar att berätta vilka vi röstar på.
  Det finns ca 10 % SD men jag känner ingen som säger sig ha röstat på dem, märkligt. Är det bara Åkesson plus kretsen runt honom som vågar stå upp för sin förtäckta rasism.
  När jag spontant frågar någon vad dom röstar på så tittar dom oftast ner i marken. Skäms vi så mycket över våra riksdagspartier att vi inte vågar stå upp för våra åsikter. Förstår att i vissa länder så kan man tom mista livet om personen röstar på ”fel” parti men så är det inte ännu i Sverige.
  Jag röstade på S men var lite tveksam, jag kunde lika väl ha stött C eftersom jag tycker som har rätt landsbygdspolitik och invandrarpolitik. Gillar även Anni Löövs ungdomliga stil. Även i Stockholm driver dom en bra politik. Men som sagt så ger jag S chansen en gång till.

 2. Hej Christer!
  Jag är, p.g.a. min programledarroll, förhindrad att berätta vad jag röstar på men, det beror väl på att jag rör mig långt från Söder,så känner jag flera personer som röstar på SD. Detta partis rötter i Vit Makt och Nazism säger de sig inte känna till men så är kunskaper i historia inget som står så högt i dessa Wikipedias tidevarv.
  Spännande att du går igång på Annie Lööf. Här i byn i Hälsingland, där jag nu befinner mig, finns en man som börjar slicka sig om läpparna när han hör talas om Maud Olofsson Men det finns ju, som du vet, alla sorter i Vår Herres Hage..
  Hej från Täppas

   1. Christer!

    Det är väl klart att jag inte misstänker dig för att ha orena tankar kring c-ledaren men vad ska man säga om det uppkomna parlamentariska läget?

    Prognosen säger att över 17 % i gävleborg röstar brunt.

    Hej från Täppas

 3. Det är tid för förändring i blockpolitiken. Om inte MP var så landsbygdsnegativa i sin förslagspolitik så skulle C mfl kunna ingå i en regering, kanske även F och Kd.
  Vi lever inte i klasskampens 1900-tal längre och även S måste förändra sig. Gråsossarna kanske bör kliva tillbaka.
  Täppas snart är vi folkpensionärer och Sd skall ju driva frågan om lägre skatter för oss. Alltid något positivt men vem skall betala för det? som arbetslösa?

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.