BRA SKITDAG

Wherever I lay my Husse, that´s my home” säger Rufus där han sitter på mitt bröst just som jag vaknar. Alldeles  för sent.
Skyndar iväg i regn, som blåser omkring längs  Prästgatan, ned mot Järntorget och Taubestatyn. Det opålitliga regnet anfaller i nacken, fingrarna är iskalla och det är glest med turister.

Urban dyker upp, botsklackarna smattrar mot gatstenarna och strax är vi på väg ned mot djurgårdsfärjan. Tjejen vid landgången känner igen oss och vinkar förbi.

Regnet lugnar sig medan vi går mellan blöta svarta trädd. Det luktar våta löv och gammalt förbrukat gräs på det där sättet det bara gör i parker om hösten.

Urban undrar om jag tagit del av debatten kring de där 13%, de olycksaliga som enlig många  endast är besvikna, vilseförda och uppgivna. Rasister är enligt Ulf Lundell endast 3%. Inte visste jag att han var politiskt sakkunnig och har fingret i samtidens svettiga armhåla? Är inte han isolerad i  sin gubbesvikelse i ett fint hus på Österlen?

Själv har jag inte följt  denna debatt och är inte säker på att jag tycker den är viktig. De senaste veckorna har jag, efter senaste ”Ring P1”-perioden nobbat nyheter, läst romaner och koncentrerat mig på en lång text om min kusin som var upphöjd flygexpert på 10 000 meters höjd men som med hjälp av sin omättliga sex- och sprittörst förbrukad vid 73 års ålder dog i det minimala kyffe han hyrde med sin 50 år yngre flickvän i Norra Thailand.
Ett par kvinnor som promenerar bakom oss talar också om de där 13%:en. Denna fråga är dagens ”Talk of the Djurgården”.

Sedan undrar Urban vad det är för skillnad på gubbslem och Manslem och på detta har jag inget svar men undrar om det fins en synonym, fast kvinnlig. Urban skakar på huvudet och jag föreslår ”Lubrication” vilket han aldrig hört talas om. Ordet har jag lärt mig av Annika Lantz och betyder Vaginal  väta.

Urban  tänder en tankfull röd Marlboro 100, suger njutningslystet.

Han får ett sms från en kollega. Denne tipsar om en bra artikel om Antigone i dagens SvD.

När vi vid återfärden över Strömmen anlöper Gamla Stan ska just en dagisgrupp gå av färjan. Alla barn och fröknar håller i ett mjukt bomullsrep och jag får hålla i änden. Barnen skrattar glatt.

Det är en fin, bitande kylig och varm dag i Stockholm.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.