NOVEMBER OCH TIGGARNA SITTER PÅ RAD

Fredag förmiddag och jag tar en taxi till Radiohuset vid gärdet. Min uppgift är att läsa in några Ljudbokstips som ska sändas över SR Västernorrland.

Att vid vuxen ålder blivit blind är det en utmaning att käppa genom den väldiga entréhangaren. För 20 år sedan hade jag hellre tagit gift än utsatt mig för att bli beskådad i detta tillstånd. Idag går jag med högburet huvud.

Efter avslutad inspelning i Studio 21 under överinseende av Heinz Wennin och Brady Javier lämnar jag Mediakolossen och springer på och kör käppen i någon som sitter på marken. Denne någon börjar gruffa och grymta och jag frågar ett par som står bredvid och samtalar om vad det är jag sprungit på.

”Det är en tiggare” säger, förmodligen Lasse Johansson från Studio 1 ”och det här kommer att stå i Expressen: Täppas Terroriserar Tiggare”.

Lördag och Felix följer mig till Stadsbiblioteket i korsningen Sveavägen/Odengatan.

”Det sitter en tiggare minst var hundrade meter på varje gata” rapporterar han.

Vad är det som hänt? Stockholm är översvämmat av tiggare och vi i Medelklassen som hade en så fin Välfärd. Är inte Rumänien med i EU och får inte de en massa bidrag från de rikare länderna för att kunna ha samma standard som vi och varför tar Rumänien då inte hand om de sina? Har romer inget Människovärde?

PT-Peter och jag

PT-Peter Ottosson kommer från sin kampsportsträning vid Odenplan, Felix avviker för att gå på en Koreansk komedi som visas inom ramen för Stockholms filmfestival. Peter och jag sitter i timmar och pratar på ett bullrigt fik och det är så kul att träffa honom. Jag är minst dubbelt så gammal men det spelar ingen roll och när vi vänt färdigt på tillvarons alla stenar följer han mig mot Gamla Stan. NK håller på att sätta upp sin legendariska julbelysning och skridskobanan i Kungsan är isad men öde.

Det är så mycket November, och tiggare, att jag längtar till sängen och att få begrava mig i nylånade böcker av Murakami, Lee Child, Inger Edelfeldt, Donna Tartt m.fl.

14 tankar om ”NOVEMBER OCH TIGGARNA SITTER PÅ RAD”

  1. Ush, mår fysiskt illa av din rasism Täppas. Att du får fortsätta på SR trots ditt uppenbara hat mot romer är vidrigt. Sverige åt alla, inte bara svenskarna.. Hoppas du någon gång får sitta på gatan och känna hur det känns när en hånleende, vit, heterosexuell man, kör sin käpp i din kropp. Att du inte skäms.. TVI!

    1. Inget sätter ett större leende på mina läppar än misslyckade människor som dig Kim, kanske du inte skulle gått Estet på Gymnasiet och sedan tagit den där Genusutbildningen som inte leder till något jobb. Tiggare försöker i alla fall arbeta och är enligt mig mer värda än sådana som du, skatteparasit.

  2. Kan vi inte ta in ännu mer så de sitter var 50e meter. Eller varför inte var 10e meter. Vi måste ju hjälpa alla. Kan vi inte ta in hela Mellanöstern så behöver vi inte ens bo kvar här i Sverige så kan vi flytta till något annat ställe!

  3. Täppas underbart och tänkvärt att få se världen genom dig! Mycket man tar för givet då man har förmånen att se 100%. – Och visst är våra PT.ar bäst, hade nog inte överlevt utan min! Keep up the good job! Hälsar L8 med mirakelskorna

  4. Nu råkade du verkligen sticka pinnen i ett getingbo Täppas. Du är inte bara en stor humanist utan dessutom väldigt humoristisk.
    Gillar verkligen dig!
    Hej från Leo.

    1. Till Anonym!

      Är det inte bara alltför typiskt att du skriver en anonym kommentar? Varför vågar inte somliga, även om de i och för sig har rätt vidriga och inhumana åsikter, att stå för dessa.

      Samtidigt. Det finns en vida spridd uppfattning om att invandrarkritiska, öppet rasistiska och allmänt främlingsfientliga åsikter inte får höras men om de som tycker så inte vill ståta med sitt namn, ta ansvar för sin åsikt, hur ska saker då kunna förändras åt det ena eller andra hållet.

      Hej från Täppas

      1. Har du hört talas om människor som får sina bilar sprängda, brandbomber inkastade i sina hem och blir misshandlade för sina åsikter?
        Eller varför inte ett hembesök av expressen med kamerateam och allt?

        1. Tack för att du framträder under eget namn men menar du att det är synd om rasister? Och de där Nazisterna som mördade, sprängde, en fackföreningsman, ska man beklaga att de var tvugna att utföra denna handling?
          undrar Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.