EKOLOGISKT

Provgår de nya öronlapparna och kompletterar med två tunna ylletröjor. Ett nötkreatur råmar hjärtslitande och det luktar snö.

Stegar  fel i korsningen G:a Riks 13/Mellanfjärdsvägen och då den sociala kontrollen för dagen är ur bruk tar det ett tag innan jag fattar att jag är på väg tillbaka ned för backen vid kyrkan Österut.

Fundera på de 4, till Ulltuna knutna forskarna, som levererat dagens snackis: Det Ekologiska jordbruket är inte bra för någon. Allt som hör till den arbetsmetoden dömer de ut.

Vad ska man tro? Medan några, åt ena sidan, rabblar det ekologiskas fördelar utan att ha läst på utan bara tycker det låter bra har några andra åkt på golfresor betalade av de stora kemikaliejättarna. Kanske.

Det finns de som hävdar att människans verksamhet på jorden inte påverkar klimatet ett smack. Några påstår bestämt att Förintelsen aldrig inträffat medan en speciell sorts klubb har som huvudpunkt på programmet att Månlandningen bara var ett trick med special effekter från Hollywood.

Medan man funderar på om man vill ha sin Sallad besprutad eller inte kan man se dokumentärfilmen om bananodling: ”Big Boys Gone Bananas!”.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.