ONYTT FRÅN JÄTTENDAL

Det står en Tiggare och, som man säger på Hälsingemål, ”Skvälar”, mellan Gammelhuset och boningshuset. Han gnäller och ropar och det låter som om det är förfärligt synd om honom.

Det är grannens svarta katt som är kontaktsökande, hungrig och förmodligen sugen på att komma in i värmen.

Ett enkelt sätt att få ett så komplicerat förhållande till grannen att det leder till en vendetta som sträcker sig över sju släktled är att ”Mata in” dennes katt. Så, Sorry Katten, du får gå hem till dig själv och yla.

Gårdagskväll med Stanley från Delsbo. Han hade med sig en grillad kyckling från ICA Starks i Harmånger och påpekade att den var 10:- billigare än i Delsbohallen.

Frågade om han ville ha te men sa att han inte fick röra om bland teförpackningarna i skåpet. Jag är beroende av att ha en bestämd ordning på grejorna.

”Tycker du inte om överraskningar?”

Med den frågan fick han mig att känna mig fantasilös: Jag är en sådan där tråkig människa som vill veta vad för sorts te jag gör i ordning. Det pirrade o skönt i magen och jag kände mig manad att förklara: Som blind måste jag veta var jag har grejorna, gärna överraskningar men jag tycker inte om Kanelte.Dessutom; en bra improvisation kräver ordentliga förberedelser.

Jag tror att han förstod vad jag menade.

Går runt byn, funderar på detta och på den TV-idé som PT Simon på World Class kom upp med.

”Du borde göra matlagningsprogram och kalla det för ”Blinda kocken” , du som tycker så mycket om att laga mat.”

”Ja men blir inte det något slags lyteskomik?”

”Nej tvärt om, du visar att det viktigaste när man lagar mat är gott humör, smaksinne, nyfikenhet och oväntade blandningar.”

”Ja men varför ska det då heta just ”Blinda kocken”?”

”Något ska det heta och medge att det låter bra.”

Funderar på saken men blind eller inte, finns det inte redan för många kockprogram?

Ett tjockt kuddkuvert i brevlådan. Hoppfullt men det visar sig vara en ljudbok med Lämilla Cackbergs senaste och jag tycker inte att hon skriver bra. Efter att under senaste natten havslutat ”Steglitsan” med hjärtklappning och allt behöver jag rejälare grejor.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.