UNDERHÅLLNINGSVÅLD

Ljudboken, läst av Jonas Malmsjö, börjar med två slabbiga knivmord och då en sådan här bok, ”Stalker” av Lars Kepler (Makarna Ahndoril), inte är något man läser för att få reda  på något nytt, bli en bättre människa utan  bara för att få förströelse går det inte att beskriva detta som annat än underhållningsvåld. Kladdigt, grymt och liksom skitviktigt och humorlöst.

  Detta har blivit helt legitimt i Svensk spänningslitteratur och en annan trend (t.ex. hos Cilla och Rolf Börjlind) är nu att hjälten, den som till slut och i ohyggligt svår motvind, löser fallet, är utslagen och hemlös. Stödd på käpp, förvirrad och  iförd lortiga kalsonger klarar han, det är oftast en han, biffen.

  ”Stalker” är i vilket fall oupphörligt spännande och att en av huvudpersonerna, den blinda pianolärarinnan som den tablettmissbrukande  hypnotisören Erik Maria Bark blir kär i, har  samma sorts  sjukdom som jag själv har gör identifikationen, i alla fall för min del, rätt drabbande.

  Julklappstips? Absolut men när jag i familjerådet tog upp att vi skulle ligga lågt med Julklappar i år blev jag nedröstad. Det blir inget av med det.

Julens match: Marknaden mot befolkningen förefaller redan avgjort: 16-0 till Marknaden.

En tanke om ”UNDERHÅLLNINGSVÅLD”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.