OCH VAD JOBBAR DU MED?

  Av med långkalsongerna, snön är kammjuk, på radion säger de att det ska regna mot kvällen. De berättar också att den senaste svinkalla natten öppnade Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan i Stockholm sina dörrar för hemlösa tiggare. 120 personer fick tak över huvudet och det i den lokal där Grevens föra skola, Kulturama, brukade ha sina Las Vegasaktiga Julshower. En trygg medelklassgemenskap har lämnat plats för hemlösa. Bra!

  Middag igår kväll hos Magda och Martin, Röding i ugnen och prat hit och dit. Det slår mig idag, när jag sitter på 29:ans buss på väg till SR i Sundsvall för att läsa in några ljudbokstips, att Martin faktiskt pratade om mitt jobb.

  Jag vet inte hur det är för andra som skriver men sällan eller aldrig säger någon om skrivande. Ingen frågar, ingen låtsas om och det kan ge mig en känsla av att ha ett ickearbete, något skumt som inte ska beröras, så låt oss tala om vädret, sjukdomar eller om trasslande bilar.

  Martin, som själv inte arbetar med att skriva, gav sig oförväget in i ett resonemang om idéer och om hur man hittar nivån och inte börjar tokskriva.

  Jag har ingen skamlig sexuellt överförbar sjukdom, jag skriver, och tack Martin för att du låtsades om det.

2 tankar om ”OCH VAD JOBBAR DU MED?”

 1. Ligger här på nyårsdagen och högläser din blogg men störs något alldeles väldigt av den Facebook-logga som du sedan en tid lagt till i vänster kant.
  Men nog om det nu. Gott nytt år från Leo och Mia!

  1. Hej Leo och Gott Nytt År! Hoppas det nya året ska falla i ditt knä som en saftig frukt av framgång, kärlek och lycka samt att din familj frodas.
   Vad gäller det där med logga i bloggen så ska jag be min webbmästare, Hans i Kramfors, att kolla detta.
   Hej från
   Täppas

   (Ja jag har märkt att den stör en del när man läser via mobil, ske se om jag kan hitta nån som försvinner i moblläge. //Hans)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.