MER OM HUMORLÖSA FUNDAMENTALISTER

En av tecknarna som blev skjutna i Paris igår, han hade redan talat om sin död, var till åldern kommen, hade bett om att få bli kremerad och få sin aska nedspolad på toan. På detta sätt, menade han, skulle han en sista gång få se sin frus underbara rumpa.

Sexistiskt, PK eller inte: Det är fler av hans sort den här världen behöver.

 Greven talar om en del riktigt ruggiga avrättningsmetoder som han menar borde prövas när mördarna i det aktuella fallet gripits. Vi kommer i ett läge där vi vältrar oss i ond, långsam död, det är taggiga knivar, bakterier som stoppas i sår och förorsakar obeskrivligt hemska plågor, skrattar och har hjärtans kul. Men när jag säger att jag ska lägga ut en karikatyrteckning på bloggen är det färdigskrattat.

Verkligheten är trots allt vidrigare än dikten men farsan brukade berätta om  en soldat som de hittade uttorkad i öknen efter ett fältslag under 2:a Världskriget. Han hade blivit överkörd av tungt bepansrade fordon ett antal gånger, hade inte ett helt ben i kroppen och när han fick frågan hur det stod till, om han hade mycket ont, svarade han:

”Det gör bara ont  när jag skrattar.”

I Stockholm är stämningen dämpad men det beror nog mer på att folk fortfarande håller sig undan i skydd av klämdagar än på solidaritet. Rufus fjäskar för den övriga familjen men mobbar mig. Kanske håller han mig ansvarig för att han igår fick sitta instängd i en trång korg under fem timmar men jag tycker han borde dra sig till minnes vem det var som kokade torskfilé och med värsta gullrösten serverade den i kattskålen häromdagen.

6 tankar om ”MER OM HUMORLÖSA FUNDAMENTALISTER”

  1. Täppas ,,Vad var det du skrev om Lars Vilks 2012 ? ”Dra in hans bevakning och lägg ut stormningen av hans hus på Youtube, sedan kan vi väl glömma alltihop. Snälla.”

  2. Täppas, anser du fortfarande att Lars Vilks beskydd bör dras in? Eller har din syn på karikatyr-tecknare förändrats nu efter dådet?

  3. Vad det gäller kränkande teckningar av islam så är väl Lars Vilks slagen ordentligt av tecknarna på Charlie Hebdo. Så hur känns det nu
    att få ett ”konstprojekt” förverkligat. Att du ändrat åsikt är väl ganska troligt – du brukar inte sticka näsan utanför åsiktskorridoren. Men det vore roligt om du hörde av dig till dina läsare.

  4. Tack för synpunkter och nej, jag anser inte att skyddet av somliga karikatyrtecknare ska dras in. Verkligen inte.
    Men en viktig sak som skiljer rondellhundmannens teckningar mot det som den Parisiska satirtidningen presterat är att han bara har en sak på agendan medan Charlie slog mot allt, och, hade glimten i ögat.
    Den Svenske satirtecknaren Lars Hillersberg, salig i åminnelse, hade en lämplig devis och det varr: Gör korv av alla heliga kor.

  5. Fick du med en tolkningshandledning med Lars verk? Annars låter du nog som min gamla litteraturhistorielärare som förklarade för klassen att vi inte korrekt tolkade och kunde återge vad den sedan 400 år döde författaren ville säga med sitt verk.

    Hillersberg verkar haft en frände i Ulla Skog som mycket riktigt förstod vår författningssamling ”Man skall kunna skämta om allt”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.