BLÖTSNÖ RULES

  Och så sitter man där med en vecka i handen, känner på den och funderar på om den var  bra. Ja, den ligger fint i handen, trots ett riktigt skitväder med regn och snö, en hyfsad ”Ring P1”-vecka där fikabrödet i fredags var en Semmelwrap, pinfärsk och levererad från Hagabagaren. Den var så färsk att den praktiskt taget blinkade.

  En eftermiddag gick Maria och jag på bio, hon är syntolkarnas översteprästinna, och såg ”The Imitation Game” om mattesnillet Alan Turing. Han knäckte tyskarnas omöjliga kod och hjälpte på så sätt till att förkorta det 2:a Världskriget med några år. Efter denna bedrift hyllades han som den hjälte han var, men, så kom det till allmän kännedom att han var bög, inte bra på 50-talet och det slutar med att han tar sitt liv. En tät, lågintensiv och  ädelbrittisk kvalitetsfilm.

  Dröjer på Fredagseftermiddagen kvar på Radiostationen SR Västernorrland, ligger i en soffa och lyssnar på Marilyn Mansons nya skiva, otroligt bra, samt den kritikerrosade skivan med Svenska Amason. Den senare visade sig vara oförarglig hissmusik.

  Lyssnar också på ljuden  från det öppna kontorslandskapet. Det är som att vara vid en komplex organism och känna dess samlade inre liv. Det är ett och annat matsmältningsproblem, muntert Fredagssorl och lättade suckar efter tämligen okomplicerade fackliga förhandlingar.

  Åker med TullaMaja och Hjördis hem till farmen i Jättendal. Äntligen en lördagsmorgon, ligga kvar i sängen och äta sen långsam frukost.

  H och TullaMaja får en idé: I sommar ska de ha ett tredagars Yoga- och Meditationsläger här på gården. De är mycket upprymda och skisserar verksamheten. Speciell kost, meditationspass och yogaövningar. Det låter alla tiders.

  Själv ska jag gå omkring som den där Norrmannen, han som driver ett Yogacenter på Kanarieöarna Mari Jungstedts och Ruben Eliassens nya bok, tror den heter ”En mörkare himmel”, är i 60-årsåldern, har hästsvans och är både vältränad och karismatisk. Han masserar sexuellt frustrerade kvinnor både här och där. Själv tänker jag inskränka massagen till här och dessutom vill jag helst slippa bli mördad.

En tanke om ”BLÖTSNÖ RULES”

  1. Tack för fin och intressant läsning om vad du och en del andra har för sig.
    Själv målar jag mest och är ute och motionerar (måste ta i ordentligt blodsockret är alldeles för högt). Träffar familj och vänner, städar, tvättar, lagar mat och sånt som behöver göras.
    Snart åker jag med Y-bussen till Stockholm. Troligtvis blir det den 10 febr. Ha det bra Täppas!
    Y-buss-Ulla

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.