LANDSBYGDEN I FRITT FALL SAMT VÅRTECKEN

Orolig natt,vinden sliter i taken och Greven som rantar i trappan för Att starta om Nätet. Varje gång ett tåg passerar på Ostkustbanan några hundra meter Västerut kopplar Nätet ur.
Han ringer Telia och får beskedet att en tekniker anländer om några dagar.

“Vad är det här för land när ett stort Statligt bolag kan göra som de vill?” Han får Hälsingland att låta som Nordkorea.

”Du tror att det stod en tekniker vid dörren så fort man ringde, i fall det fanns en massa privata småskuttar.”

  Jag börjar lägga ut texten om Samhällsekonomi. Eftersom allt fler lämnar landsbygden finns det ingen ekonomi att ha ett litet företag. Marknadsekonomi och Samhällsansvar går inte så bra ihop osv.

  Samtidigt kommer Savvo, Grevens polare, direkt från en Kommuninformation.

”Nu ska Nordanstigs Kommun spara in 50 miljoner, lägg ned Jättendalsskolan, utrusta de gamla i Hassela med en larmknapp och en ”Äldrevårdsvärdinna”, vilket jävla skämt!” Han är rasande, lika arg som den gången Greven hade problem med sitt Stockholmsmodem och ville rada upp samtliga som arbetar på Tele2 på Västerbron och låta dem hoppa.

”Alltihop handlar om ekonomi” upprepar jag.

”Just det” säger Savvo ”om de här värdelösa Lokalpolitikerna hade något i sin huvuden skulle de investera istället för att dra åt svångremmen. Se på Edsbyn/Ovanåker, där byggde de en ny Gymnasieskola och fick snurr på grejorna.”

  Det ser verkligen mörkt  ut men ett ljus har tänts på andra sidan E4. Sara och Palle har fått en liten pojke.
”Han är väldigt gullig” sms:ar Palle och det värmer inte bara hjärtat, utan hela bygden och kanske finns det ändå hopp för framtiden, på landet.

En tanke om ”LANDSBYGDEN I FRITT FALL SAMT VÅRTECKEN”

  1. Täppas skaffa ett mobiltbredband till grabben. Det skulle jag ha gjort. Då kan grabbem till och med porrsurfa i skogen.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.