JÄTTENDAL 1:A APRIL

Urban ringer mig strax innan Felix ska följa mig och Rufus till tåget, Y-bussen kan ta sin kattfientlighet och stoppa upp någonstans, norrut. Han blir informerad om att det inte blir någon torsdagspromenad på Djurgården då jag är på väg mot Hälsingland och riktigt öppna landskap. Som Jättendal.

”Du måste lyssna efter den där fågeln, fan, jag älskar den men vad är det nu den heter?”

”Hornknarren?”

Nej det är inte en fågel med det namnet han söker. Inte heller  ”Buksvågern” eller ”Sillstrypar´n” . Om Ulla i Härnösand hade varit med i det här samtalet hade hon skickligt lett oss in på rätt fågel: ”Storspoven”.

Disa på Munkbrohallen upplyser mig om att det är X.trapris på Chokladaskar. 6 stycken för en hundring och jag slår till. H påminner mig sedan att det nu, när hela familjen är inne i en svår antisockerkampanj, bara är jag som äter choklad men det gör absolut ingenting.

Arbetarbladet i Gävle hade ett kul aprilskämt. Simon Ridell skrev att Moderaten Lars Bäckmans politiska karriär var ett Konstprojekt.

Jag intervjuade denne man under Politikerveckan i Almedalen i somras och någon kul typ var han väl  inte men det är ju inte rondellhundmannen heller.

Ett fyndigt Aprilskämt var det i vilket fall.

Katarina Hahrs intervju med skådespelaren Tommy Berggren i P1 var inget Aprilskämt men Gode Gud, låt mig inte bli lika självtillräcklig som den gubben. Som äldre man behöver jag goda, mogna och levande förebilder. I en TV-intervju med samme man för några veckor sedan visade han öppet förakt för kvinnor i hans egen ålder varpå han, enligt mitt ögonvittne, vinkade fjolligt, som till en späd sockerpulla därhemma, in i kameran och log självgott med porslinsgnistrande vitt garnityr.

Går runt byn. Kanadagässen lever rövare vid sjön. Förmodligen parar de sig så det står härliga till och marken luktar äckelgott av tinande jord.

Ikväll kommer H, Greven och Jullan.

Och så blir det PÅSK.

Glad-påsk-450x315

En tanke om ”JÄTTENDAL 1:A APRIL”

  1. Glad påsk på er alla. Det där med att inte äta godis hos familjen Fogelberg tar jag med en nypa salt. Jag frågar mig, vem åt upp nästan all choklad ur kartongen och sedan halva den mörka chokladen? Jag vill minnas att hon var blond med hårsvall men jag kan ha fel. Helena är rolig, vad blir nästa steg i utvecklingen? att alla skall börja cykla och följa med mig till Mallis nästa lördag. Bara att hoppas.

    Livet har sina sidor, ett av mina barn har fått högsta flyktingstatus medans ett annat blir utvisat till Italien, båda 16 år med inga anhöriga omkring sig. Jag är förbannat besviken på Migrationsverket, har vi inte råd att ta hand om dessa barn?
    Fy fan.

    Ha det

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.