LIVET ÄR EN PÄRS, HÅLL MED OM DET, FOLK OCH FÄ

  Solen värmer i skyddade lägen men annars är det vinden som regerar när Sivert och Birgitta kommer och hämtar mig. Jag får följa med till ICA-Starks i Harmånger och få hjälp med att handla.

”Jaha, antikrundan är här” konstaterar Sivert när han svänger in på  parkeringen. Det är den buss som Starken sponsrar på det att även de äldre och billösa ska få komma och göra sina inköp. En gång när jag följde med satt tanterna och grävde i sina nyinköpta godispåsar på hemvägen. Det var en fin stämning.

  Nu sitter några melankoliska tiggare vid ingången och när Birgitta hittat ett par kundvagnar drabbar den stora chocken.

  Det är som om någon tagit upp hela livsmedelshallen, skakat på den och åter satt  den på plats. Ingenting står där det gjorde förut.

  Sivert får höra att de bytt till nya bredare frysdiskar och med det disponerades allt om. Det blev en jävla röra.

  Kaffe? Det brukade ju vara här. Var är kaffet? Samma med bröd, lika förvirrande  med allting. Det är en ny värld, ett äventyr som ingen räknat med. Det ska ju vara som vanligt, ska det inte det? Det blir ett fasligt irrande och frågande innan vi hittat det vi söker.

  När mina inköp är klara placerar de mig på ljugarbänken vid ingången, strax under anslagstavlan med lappar om ”Kaniner säljes”, Zonterapi  och ”hundkoja köpes”, och utför sedan sin egen upphandling.

  Kommer hem och hinner precis gå promenaden innan det börjar regna.

  Just som jag skalar vitlök, river Parmesan och letar morötter, ringer H och säger att tåghelvetet står stilla i trakten av Tierp. Ingen information. Jo nu kom det: Polisen har stannat tåget för att hitta skurkar.

  Hon missar alla anslutningar, de kanske sätter in en buss och ringer slokörad igen från Gävle.

”Det här är väl det nya fria konkurrenssamhället. Olika bolag trafikerar samma sträcka och ingen tar på sig  ansvar när något händer.”

  Tids nog, här gäller det att  praktisera Mindfulness för fulla muggar, när hon dyker upp är kycklingen mer än färdig och imorgon kommer TullaMaja med sin mobbade katt.

  Dessutom: Imorgon, Pingstaftonens eftermiddag är det Linda Gail Lewis på ”Kultur Stjärnan” i Gnarp och då ska Kung Sune Holmberg och undertecknad sitta bänkade.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.