PARADISE CITY

  Tänk att det ska vara så svårt att få tag på den senaste, utkom i Januari detta år, guidebok om Albanien att Felix och jag, trots att vi går runt hela staden, besöker den ena bokhandeln efter den andra, kammar noll. Solen steker gator och torg. Lättklädda människor myllrar. Himlen bullrar av helikoptrar, vi lämnar City , strosar längs Strandvägen och vandrar runt hela Djurgården. Från gärdet hörs tunga basgångar från ”Summer burst” men längst ut på udden, där Saltsjön klafsar mot stranden, svallet från en avseglande kryssningsfarkost, stor som en stadsdel, slår vi oss ned med kaffe och smörgåsar. Värmen är som en ljuvlig bedövning, en länge efterlängtad kram.

Jag och Felix

  Samtidigt, inne i staden, äktar Prinsen en Paradise Hotellbrud, betar Skotsk Höglandsboskap i en hage under trädkronorna. Alltihop händer på samma gång och i huvudet hör jag ”Guns N’ Roses” sjunga ”Paradise City”.

3 tankar om ”PARADISE CITY”

  1. Nej, vi var inte på kartbutiken, vet du om det finna taktila kartor, för blinda, förresten?
   Jullan, min dotter, fixade givetvis länken till e-boksvarianten av denna bok som du laddar Maria och jag ned den i i ipod. En modern resenär har appar, gps-signaler och en annan massa grylls upp till öronen. Att resa är inte som förr, men å andra sidan, ingenting är som förr men jag längtar som fan att få kliva in i en av dessa 700.000 bunkrar och meditera över den tiden de påstod, vilket senare visade sig, var ordning på allting. Ha de gott i Laholm.
   Hej från Täppas

   1. Ingen aning om det finns taktila kartor, men som sagt – Kartbutiken är suveräna! Fantastiskt med alla denna teknik, som underlättar för dig, men just nu läser jag Lars Wilderängs Stjärnklart, och blir mycket fundersam. Handlar om den dag då tekniken inte fungerar längre…(Jobbig/tragglig att läsa, men som sagt, den gör en fundersam).

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.