RÄTTVIS MOMS OCH GODA OSTBOLLAR

  Onsdag kväll, duggregn och runt +20 när jag tillsammans med Eva Wallin , hon som håller i Stora Ljudbokspriset, går på Förläggarföreningens mingel i Ture Sventons gamla kvarter högt upp på Drottninggatan. Förlagsfolk, Skådisar/inläsare och författare knaprar på små egendomligt goda Ostbollar, jordgubbar och vin/vatten. Detta för att fira att den s.k. Momskampanjen nått ut så bra.

  Det  sjuka är att medan tryckta böcker samt diton på CD är belagda med 6% ”kulturmoms” medan E-böcker och streamade verk bestraffas med 25% moms. Förklaringen, från EU:s sida, är att de senare är att betrakta som tjänster medan de fysiska  bokverken behandlas som varor/produkter. Det är helknäppt.

  Hör att David Lagercrantz är i lokalen men missar honom, och, handen på hjärtat, vad skulle jag prata med honom om. Vädret, Zlatanboken eller att han klämt ur sig  en ny Millenniumbok i Stieg Larssons anda?

  Har istället genuint trivsamt tillsammans med min favorituppläsare Irene Lindh och SR:s numera pensionerade Kultur Grand Old  Lady Kerstin M Lundberg. Vi har hjärtans skoj.

Irene Lind, jag och Kerstin M Lundberg

  Och det är klart som korvspad att det ska vara samma låga moms  på alla former av böcker.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.