KOMMER HEM

  Kommer hem och bryter ihop. Darrar som ett asplöv och grinar. H och TullaMaja blir uppriktigt oroliga men jag säger, sedan jag snutit mig, att det är den förbannade Albanska rödlöken som gjort mig sådan här.

I själva verket är det alla intryck som ramlar ned i skallen som ett ostämt piano. Dessutom är det ju det med resor, särskilt till sådana som inte liknar någon annat och där de saknar ”All inclusive”, att man möter sig själv. Det är ingen vacker syn. Jag får skylla mig själv då jag helst besöker ställen där jag inte känner mig trygg.

H lagar torsk med Pesto och goda röror medan TullaMaja sätter mig in i den senaste veckans Svenska händelser.

Almedalen. Åkesson har sagt att deras parti ska bli det största och så  kommer det säkert att bli. Sverige har blivit Dumskallarnas sammansvärjning men det är kanske resultatet av att vi har det för bra. Skolor, en enastående sjukvård, alla kan äta sig mätta och bilarna är moderna. Bröstförstoringar, läppinsprutning och tatueringar hör till vardagen. Särskilt nu om det kommit fram att det inte finns något parti med så många folkvalda som har ett brottsligt förflutet är det klart att de kommer att triumfera, SD alltså.

Vaknar mitt i natten, till en äktsvensk fuktsval sommarnatt röker en pipa Greve Hamilton sittande i kallingarna, doftande ”Dolce Gabbana”,  på trappen och lyssnar på tystnaden.

Snart kommer sommargrannjäveln att vakna och börja hurtvissla bakom häcken. Blir det ledmotivet ur ”Allsång på Skansen” begår jag Harakiri. Eller. Varför kan inte han resa till Albanien, och stanna där, fast åt andra sidan har medborgarna där besvärligt nog  som de har det.

Höns. Idag ska frågan lösas. Jag ska ringa Stefan Hansson och sedan kommer saker och ting att falla på plats. Det ska kacklas. Det ska det.

Solen ligger på Gammelhuset och medan H och TullaMaja grejar där inne oljar jag trappen. Kokt linolja och en skvätt terpentin så att oljan drar in i trät. Fattar inte varför Farsan, som såg sig som en kultiverad person, envisades med att kladda på Alcro Lackfärg. Det var  ju som att slå in ett levande material i plast. Visserligen körde han hårt med Cuprinol på vindpinade väggar men annars var det blank Alcro.

Oljar trappan

Jag  älskar doften av kokt linolja och terpentin. Metodiskt och med händerna som kollar, blindläser, av vad som är impregnerat.

Hela arbetet för mig tillbaka till nuet, behagligt och välluktande.

När TullaMaja rest iväg till stämman i Delsbo, H åkt för att handla, duschar jag och kryper ned i sängen. Vinden frasar i gardinen. Stefan Hansson ringer och säger att han imorgon ska iväg och slakta två hästar. i Enånger. På hemvägen tar han med sig höns och en tupp. Plus några tuppar han har i frysen. Dessa ska jag tillaga till min älsklingsrätt ”Coq au vin”.

H kommer hem, gör mig sällskap i sängen och då har jag äntligen landat.

En tanke om ”KOMMER HEM”

  1. Känner du dig bättre nu? Ja det är ett udda resmål ni valde. Så olikt allt annat. Reaktionen kom när du kommit hem och det är väl ganska vanligt.
    Här klagas det på värmen till höger och vänster. Människorna här är aldrig nöjda. Jag försöker slå dövörat till, har ingen lust att diskutera vädret. Micke har åkt hem till Stockholm igen efter tre veckor här hemma. Det blev så tomt och jag vill helst vara för mig själv några dagar.
    Nu ska jag ge mig iväg på en cykeltur och känna sommarens alla dofter! Sen blir det ett rejält glas med iskall grapefruktjuice.
    Lycka till med hönorna och kanske en tupp!
    Ulla H

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.