HÖNS OCH HIPSTERS

 Hönsen,  vilka kallas  ”Hedemorahöns”, har funnit sig till rätta och värper minst fyra ägg om dagen. Dessa är förmodligen, som den där tuppen Moa håller på, befruktade. Just denna typ av höna, en väldigt ursprunglig sort, har inte fått benägenheten att ruva bortavlad.

Greven sommarjobbar med förståndshandikappade i Stockholm. Han verkar trivas   men det  gör att vi inte lika ofta kan ägna oss åt våra favoritsysslor, snacka skit, diskutera politik och kolla in Instagramkontot ”Hipsterphotografen”. Han berättar hur bilden ser ut och läser texten.

Detta konto är så kul att vi skrattar så tårarna trillar, visst, det är elakt, infamt, men inte hjärtlöst.

En snubbe, förmodligen boende i Göteborg, plåtar Hipsters och skriver underbara kommentarer. Hipstern utger sig för att vara originell, gå mot strömmen, förbättra världen och vara en seriös  djuping  men i grupp är de lika som strömmingar.

Tjejer i svarta kappor, bylsiga brallor, stripig pottfrilla och Doctor Martins och kanske bärande på en tygväska där det står: ”Recycle or die”.

Killar, med bister, riktigt svår, uppsyn, skägg, liten hatt och jeans.

Alla är de klädda i svart.  

 TullaMaja tog fram det senaste inlägget på kontot ”Hipsterphotografen”, syntolkade och läste texten:

En kille med Surdegsskägg, egenrullad cig mellan allvarliga läppar, solbrillor, liten halmhatt, svart uppkavlad skjorta med underarmarnas tatueringar ordentligt exponerade, svarta brallor, Flip-flops och en uppsyn som säger: Jag har sett allt, genomskådat hela skiten men behållit min integritet och kämpar på.

Bilden är tagen i Grebbestad på Västkusten och man kan ju bara tänka sig platsen mitt i Juli. Fritidsklädda människor i många färger och så mitt i vimlet denne hårding. Vad har fört honom dit? Är det någon borgerlig familjebildning som spökar och är han om kvällarna tvungen att sitta på verandan och lyssna på sina jävla glada släktingars skratt? Tough Luck, Mr. Hipster.

H och TullaMaja grejar på med förberedelserna inför sin Yoga- och Meditationshelg på såpskurade trägolv i Gammelhuset. Jag hör ord som Smoothies,marinerad Aubergine,  Bönpasta och Lupiner. Det hela förefaller  så välorganiserat att en Kunglig vigsel i jämförelse framstår som ett hastigt  ihopkommet knytkalas.

Jag håller mig undan och går Hårte t/r, 12 km,  längs en lättgången väg, gles på trafik och full av dofter. På tillbakavägen kommer en av mina verkliga favoriter, Kina Colling, och då vet jag var jag är. Vid ”Skräddars” jordgubbsodlingar och Kina och jag poserar vid den Jordgubbsförsäljning som Kjell-Olov Pettersson har. Just idag sitter han själv där men annars är det bara att plocka åt sig litrar och lägga pengar, 25:- / litern , i en burk.

 Kina Colling, jag och Kjell-Olov Pettersson

  H och TM dyker upp, de pausar från förberedelserna, TullaMaja tar bilden och sedan följer jag med dem ned till havet för en fika på kaffe och deras supernyttiga chokladbollar.

Kommer hem och medan de fortsätter med sitt lyssnar jag färdigt på Stephen Kings Mr Mercedes”, jättebra inläst av Johan Svensson. Stephen King är inte vidare creddig läsning men han skriver så otroligt bra.

Imorgon kommer deltagarna till H och TM:s projekt och då ligger jag lågt, eller, gnider in armarna med olivolja och stryker runt och spänner musklerna. Fast jag kan ju förstås klä ut mig till Hipster. På sätt och vis är jag redan färdig. I själ och hjärta är jag nog en gammal Hipster.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.