TILLBAKA PÅ JOBBET

  Det vilar ett dimmoln på den spegelblanka sjön nere i dalen när Urban kör mig till Sundsvall och Radiostationen på Krönvägen. Han har aldrig sett Sundsvallsbron vilket han inte gör nu heller för även den ligger insvept i dimma.

image
Matilda Jansson, Kalle Mikaelsson och jag.

  Jag älskar att träffa Matilda Jansson, producent, och Kalle Mikaelsson, tekniker. Älskar att vaska fram blimrande bitar, aktualiteter,  ur tidens ström med Matilda och att höra Kalle i bakgrunden surra om olika ledningar, studios och överlämningar. Jag älskar t.o.m., och inte minst, SR:s  automatkaffe i het pappmugg.

  Cancerfonden i Danmark ger 17.500:- till de som slutar med Nikotin i alla former, läser Matilda i en notis någonstans.

”Han är läkare, och, röker. ” Jag visar med tummen åt Urbans håll.

”Då är han säkert psykiater” ler Matilda. Hon har ett väderkorn som ingen annan.

  Under programmets gång talar vi bl.a. om jakt, är män mer ”Trofékåta” än kvinnor? Är det kränkande att kirurgplåster inte finns i svarta, mörkbruna och Café Lattenyanser.

  Och hur är det med Nikotinplåster, borde de anpassas efter  sin användares hudfärg?

  Det är  bara i ”Ring P1” som en sådan tanke  kan dyka upp.

  Urban skjutsar hem mig, vilken service denna den första sändningsdagen av 10, och på hemvägen hjälper han mig att handla ingredienser till Sallad Caprese, tandkräm och kycklingbröst.Han lämnar av mig hemma hos hönsen,  Rufus,  drar iväg på sitt medan jag laddar för morgondagens direktsändning.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.