EN DAG PÅ JOBBET

  Åker med Ulla, hon är glad, bubblar av glädje , har mött kärleken och hon  får ägg som tack för skjutsen till SR i Sundsvall. Läser/lyssnar på bla. DN och fastnar för ett debattinlägg där några av den avlidne författarens Stieg Larssons kamrater  kallar boken av David Lagerkrantz, en fortsättning på ”Milleniumtriologin” byggd på originalförfattarens anteckningar, för en gravskändning. Penningpilska profitörer är drivkraften i utgivningen av detta spökskrivna verk, menar artikelförfattarna.

  Ingen ringer P1 om det men då jag tar upp en sak som Jörgen Huitfeldt frågade i gårdagens ”Studio Ett” blir det liv i luckan. Varför slår man en järnring av poliser runt judiska samlingslokaler medan Romska läger överfalls utan större polisintresse?

  Några blev heltokiga och menade att jag spelade ut två grupper mot varandra men den som lyssnade uppmärksamt förstod att det var människosynen hos de som är satta att bevaka folks  liv och lem  jag ville belysa.

   Urban, som ändå är på väg till Stockholm kör mig hem, röker en cigarett och dricker en kopp kaffe innan han fortsätter till Stockholm, på bron.Två grävskopor bullrar nere på vägen. De har skoporna nedfällda, noterar han, och jag föreslår att de kanske ska utkämpa en kamp på liv och död.

”Som två urtidsdjur” Han tänder en till cigarett och börjar prata om Stagnelius. Det var han som kom på det där med att Kaos är granne med Gud, och inte Lars Norén.

  Varje dag en ny kunskapsbit att stoppa in i i medvetandets skafferi.

  När han åkt är det färdigpratat. Dags att  ge hönsen lite nyrivet gräs, vatten  och kärlek.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.