SÅ HÄR ÄR DET, INTE

  ”Så här är det” inledde mannen från Halmstad som kom inridande på en Trojansk häst i morgonens Ring P1. Han uppgav att han ville tala om prostitution men kom rätt snart in på sitt huvudsakliga ämne: Morden på IKEA i Västerås och de grumliga antaganden han byggde på den vidriga händelsen.

  Beskäftigt, som visste han sanningen, radade han upp en rad främlingsfientliga myter, somligt väldigt makabert, det var ingen hejd på det okunniga och människoföraktande struntpratet, och jag gjorde vad jag kunde för att bemöta. Inte lätt.

  När sedan en man från Falun delgav oss sin fromma förhoppning om att Kungsleden borde hållas i ordning var det som att stryka Salubrin på ett ömmande jordgetingbett. Kungsleden, öppen rymd och friska fjällvindar! Så skönt, så anständigt.

  En dam, minns inte varifrån hon ringde, började som en snäll tant att tala om senildementa som inlåsta utan nattpersonal halkar omkring i sin egen avföring men kom snart in på att det var flyktingmottagningens fel. Nattstånden retorik väl beprövad av ett parti på yttersta Högerkanten.

  Efter sändningen  kom hinkvis med hatiska mail, de ville koka lim på mig, men, det kom också en hel del meddelanden från människor med hjärtat på rätta stället, demokratiska humanister som också finner det otrevligt med fördomsfulla troll.

  Än en gång fick jag en känsla av att ”Ring P1” är som en städvagn på väg genom de allra mest stinkande latrinerna.

  Men, det ska man komma ihåg, det är nu en gång så med troll att de inte tål riktigt solsken.

 

8 tankar om ”SÅ HÄR ÄR DET, INTE”

  1. TM är radiojournalist i Sundsvall???

    Nepotism?

    Jag har insett att man inte får arbete inom SR utan kontakter.

  2. Hej, Täppas! Ett litet tips om hur dina Ring P1 kan bli ännu bättre: Bemöt alla, även dina meningsmotståndare med respekt! Använd dina bästa argument – inte förakt och hån! Då får du respekt tillbaka. Lycka till!

    1. Tycker du att människor som framträder anonymt också bör bemötas med respekt? Som en demonstrant med rånarluva, dåligt tycker jag.
      Vidare är det svårt att vara hövlig mot den som i grunden är emot människors lika värde eller en som använder demokratin för att uppnå diktatur.
      Hej från Täppas

      1. Jag vill prata om Ring P1, inte om demonstranter med rånarluva. Tycker du att den som vill begränsa invandringen är emot allas lika värde?

  3. Lägg ner damen. Du kanske sympatiserar med mannen med de extremt sjuka åsikterna i veckan eftersom du ger dig in i denna diskussion. Öppna ögonen och förstå vad det handlar om.

    1. Hej, du som öppnat ditt hjärta! Menar du att det är en sjuk åsikt att vilja begränsa invandringen till Sverige till en rimlig nivå, likt våra grannländer?

      1. åter igen damen lägg ner. Vi förstår alla icke Sd:re vad du står för och vill uppnå.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.