TJOFADERITTAN MED RÖSTER UR RADION

Lördag i Stockholm, gränderna brusar av turister och ett fyrverkeri av hurtbullarnas sammansvärjning, Triathlon, spärrar min väg till den första roddturen på Gymmet  efter sommaren.

Emma, Johanna och Simon, alla har de slutat, snyft, men roddmaskinen är precis som den alltid varit.

TullaMaja och jag

Mot kvällen levererar H mig till TullaMajas Yogautbildning på Jungfrugatan. TM trillar ut ur porten som ett nyduschat äpple och vi knatar upp, värmen är tryckande, över Östermalm, tar av genom allén längs Karlavägen med sikte på Sveriges Radios stora personalfest i Radiohusets lilla parkstump. Säkerhetskontrollerna är rigorösa, TM har fått ett orange åkband och jag ett lila.

När vi kommer bakom Radiohuset, ut på gräsmattan, slår ett sorl tungt som ett gruslass mot oss och det är bara att ramla in i trängseln.

Pratar med Stina Näslund från ”Naturmorgon”, berättar om vår ruvande höna i Hälsingland för Ingvar Storm, bl.a. ”Spanarna” och ”På minuten”, och hamnar i ett längre samtal  med Thomas Nordegren från ”Nordegren och Epstein i P1”.

Han berättar att det lila åkbandet är det mest åtråvärda och att de som arbetar på ”Ekot” med frenesi försökt byta till sig just sådana band. Så undersökande och rapporterande journalister de är vill de inte för allt smör i Småland hamna bredvid någon bonnig reporter från en P4-station i t.ex. just Småland.

TullaMaja, Thomas Nordegren och jag

Thomas berättar om dagens föreläsningar i Pingstkyrkan vid S:t Eriksplan, en passande lokal då det inte var så litet Hallelujastämning. Programpunkter och deras innehåll bankades fram som vore det Apple som presenterade en ny iPhone. Musikjinglar, följespottar och grafikprojektioner till tonerna av dunkande syntfanfarer. Inga frågor, sådana hör kanske till ”Förritiden” då man tordes ifrågasätta, nu får frågeställare maila och få svar sedan någon gång, och: OBS! min tolkning: Sektvarning?

Vidare kommer vi in på de senaste årens avslöjanden  om maktmän, särskilt inom Radio och TV, som utnyttjat sin ställning för att  tafsa, och mycket värre, på kvinnor och i värsta  fall där barn utnyttjats. Är det min finkänslighet som får mig att inte nämna namnet Tiger Woods? T:s dotter Elin var ju gift med denne sexmissbrukare.

Så där håller det på. Bla bla hit och bla bla dit. En rolig tillställning bland alla dessa röster i radion.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.