TRÖTTSAM DALAI LAMABEUNDRAN OCH HELKUL NORSKPAKISTANSKT BRÖLLOP

Den  stora aulan vid Wenner-Gren Center är full av förväntan.

”Här är minst 90% kvinnor” säger H. ”Vilket är väldigt typiskt för sådana här arrangemang.”  Vi slår  oss ned på 7:e bänk.  Vi och alla andra väntar på att Daniel Goldman ska kliva upp på scenen.

Jag trodde att han skulle tala om begreppet EQ, Emotionell Intelligens, men det visar sig att han skrivit en bok  med sin gamla ”polare”, värst vad alla blir vänner när det går att tjäna en slant, Dalai Lama, och, vilket blir tydligare för var minut, är detta inte mycket annat än ett  säljtillfälle. Ungefär som om David Lagercrantz var ute för att sälja sin Zlatanbok. Om fotbollsspelaren är storvulen är Tibetanen odrägligt klok, fin och på alla sätt jättetoppen. Lättälskad av många.

Publiken skrattar artigt åt putslustigheter, en baby klagar högljutt och någon slår i en dörr. Goldman drar det senaste inom psykologi, att människan utsatt för fara handlar knasigt. Han betonar att Dalai Lama är jätteintresserad av vetenskap och han tror att världen blir ett bättre ställe tack vare att företagen tar miljöhänsyn. Har han inte hört talas om Volkswagen?

När det blir paus, ett signerings- och köpaboktillfälle, lämnar vi dämpade denna s.k. föreläsning.

Felix på bröllop

Mycket roligare är det att höra Felix berättelse om hans upplevelser i Oslo senaste helgen. Hans kompis Omar gifte sig med  Maliha, båda födda i Norge men med Pakistanska föräldrar. ”Det var som att vara med i en riktig Bollywoodfilm” fnissar Han nöjt.

Felix på bröllop-002

Brudgummen kom inridande på en vit häst, Bruden bars in i en blankputsad Droskkaross, massor av fantastisk mat, musik, och det mest exotiska av allt; Ingen alkohol, endast läsk  och vatten.

Felix på bröllop-001

”Talen t.ex. hyllningstalen var hundra gånger bättre och trovärdigare än på ett äktsvenskt börja-dagen-med-champagne-och somna-på nattkröken,under-baren-bröllop.”

Felix på bröllop-003

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.