SAMTIDSYOGA OCH SVERIGE SOM RESER SIG PÅ 9

  Vaknar och hör att det är fullt pådrag nere i köket. H och TM stökar inför dagens Yoga- och Meditationsdag i Gammelhuset,  och tilltalar varandra i  avklippta telegram. De är lite stressade.  Inget konstigt med det, det vet t.ex. varje föreläsare, för att kunna improvisera måste man vara ordentligt förberedd.

H och TM

När deltagarna kommer bereder lugnet ut sig, Smoothies, fika, kaffe, Ingefärsté  och Chokladbollar som är så befriade från alla dåliga ingredienser och så fulla av god smak att de kan skicka vem som helst till himlen.

TM inleder med ett Yogapass, lunch och H tar över med Meditation.

Somnar om, Lyssnar i  dvala på ”God morgon Världen” i P1. ”Statoil” ska byta namn till ”Circle K”, hörde jag rätt?, men helt klart har Stefan Löfven giggat med ”Coldplay”, tjoat att Sverige har en Feministisk regering, i Central Park.

Inget konstigt med det heller, inte efter tidigare i veckan då Daniel Goldman berättade att Dalai Lama anser Sverige som Världens absoluta mönsterland. Jämställdhet, fri sjukvård och gratis skola.

FN:s avgående Dan Eliasson pratar om att skicka ut, appropå feministiskt tänk, 200 kvinnliga fredsmäklare att gjuta olja på alla jordens krigshärdar.

Somnar och drömmer att 200 Maud Olofsson-kloner kastas ut i världen. Dessa kloner börjar genast slumpa ut alla lönsamma industrier, inte minst vapenföretag, och till slut blir det fullständigt olönsamt att handla med vapen. Luften går ur krigandet, alla kan lugnt återgå till sina liv, bygga skolor, läsa sagor för sina barn och gå hand i hand vid vackra solnedgångar.

Allt medan klonerna nöjda drar sig tillbaka till Norrland för att sätta rekord i Guinness Rekordbok: Aldrig har sådana oerhörda mängder bakelser slukats på så kort tid.

Serverat

Vaknar igen till en verklighet där TM tillverkar Chokladmousse i en mixer. Denna ska vara på eftermiddagens fika med Chokladkaka.

Sune ringer och berättar att han dragit upp 12 Abborrar och ett par gäddor. Han undrar om han kan få lite Tupphalsfjädrar från veckans tuppslakt till sin flugbindning.

Allvarligt och sammanfattningsvis: Tänk om Sverige, detta tilltufsade land, kan resa sig på 9, och exportera det vi idag är dokumenterat bra på. Inte Skiftnycklar, Coromantstål och Agafyrar som förr i tiden utan Jämlikhet, Demokrati och Solidaritet.

 

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.