HÄLSAR PÅ HOS HÖNSEN

Himlen är isblå med vita slöjor, vinden pratar i trädkronorna när H och jag går ”Kardellsvängen” över ån, Riggbacksvägen österut, vänster på Djurstavägen, förbi Dallas och ned mellan Litens hus mot Skräddars och Mellanfjärdsvägen. Vidare en bit österut, höger ned i dalgången mot Kardells ägor och plötsligt får H span på trattkantareller. Svamparna kliver fram ur mossa och ris, låter sig villigt plockas och hamnar i hennes påse.

Ett  besök hos Barbro och Sten-Olov, gården där våra höns är fosterhemsplacerade över vintern, blir påkommet.

Våra höns
Våra höns

Känner hönsen igen oss? Tja, det är inte lätt att veta men sällskapliga är de, kommer fram,  hälsar och helt klart kan de inte ha hamnat i ett bättre vinterviste. Kycklingarna som kläcktes hos oss har vuxit till sig och hönorna verkar nöjda.

Barbro och jag
Barbro och jag

Barbro tar fram ägg. De skimrar i grönt och olika nyanser av brunt.

”Ta de här med  er hem.”

Trevlig Halloween/allhelgonahelg!
Trevlig Halloween/allhelgonahelg!

Väl hemma igen, med trattkantareller och ägg, förfärdigar H årets Halloweenpumpa.
”Den grinar verkligen illa” säger H, nöjd med sitt verk.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.