JULMINGEL HOS LIND & CO

  Sorlet stiger från ett belåtet mummel till   styv kuling på babbelskalan. Det är Julfest hos förlaget Lind & Co på Svartmannagatan och tillsammans med Björn G låter jag  mig  uppslukas av trängseln.

Det är Monika Ahlberg som står för maten, fortfarande, efter 20 år, ligger hennes klassiska Rosendals kokbok 3:a på kokboksförsäljningslistan, och folk hugger som svultna pippisar vid ett fågelbord.

”Det ser så gott ut när du äter min mat” menar  Monika och vad ska jag säga; de basilikamarinerade sockerärtorna med morotsslantar är verkligen goda.

 Stefan ”Sucken” Sauk morrar uppskattande likt en fredlig hanne när han klämmer på mina muskler. Själv är han efter ett liv med Karate seg och spänstig.

 Björn tar en bild men lyckas inte spara ned den. Dock kan jag försäkra att vi båda ser oerhört manliga ut även om han i mitt sällskap förefaller något klen. Allting är relativt, det är så sant som det är sagt.

Stefan Sauk och jag

Jo men vänta nu. Björn tog en bild fast med sin telefon. Här kommer den, och handen på hjärtat, medge att ”Sucken” ser lite bräcklig ut.

  Kajsa Willén, redaktör på förlaget, lotsar mig runt och jag får skaka tass med många deckarförfattare. Det har gått några år sedan Kristoffer Lind, som äger och driver förlaget, påstod att han aldrig skulle ge ut deckare. Marknadskrafterna står ingen pall för.

När Björn, efter att ha raggat på en Rysk historiker, hamnar i samspråk med Lars Bill Lundholm och snöar in på Bo Widerberganekdoter kommer en snubbe som ger ut svampböcker och prisar mina insatser som programledare för ”Ring P1” vilket påminner mig om att jag bör tacka för mig, gå hem, packa och planera inför morgondagens resa till Jättendal, Hälsingland.

På måndag är det dags igen, 09.30 i Sveriges Radio P1.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.